Minneslunden

Var upp till minneslunden nu på eftermiddagen till vårat ställe och tände ljus till mormor, och stod där ett tag och pratade med henne, skulle vilja spola tillbaka tiden ibland så jag fick säga farväl till henne. Hann ju aldrig göra det, hon hann somna in innan vi kom dit. Vissa dagar saknar jag henne mer och ibland mindre. Det är konstigt det där. Hon var gammal, elak och envis, men min älskade mormor i alla fall. Hon var som hon var, sa hon någonting så var det så. Bara att rätta sig efter det. Synd bara att hon inte fick se hur det gått för mig nu, skulle vilja att hon fick göra det, hon skulle vara så glad.

Det brinner två maschaller på min trapp för alla mina som gått vidare, dom som jag inte kunde åka till idag, dom får stå där och brinna i natt.

Det är så otroligt fint i minneslunden en sådan dag som denna, eller rättare sagt hela kyrkogården, med minneslunden menar jag den som ligger på Nya kyrkogården här i Sala, där ligger mormor strödd. Jag åker helst dit när mörkret har lagt sig, man leds av alla ljus som brinner för dom alla som gått vidare, till Nangiala. Det är hundratals, nej det måste vara mer. Man möter folk som är där av samma anledning som en annan, dom tänder ljus för någon som dom höll kär som vandrat vidare och lever nu ett nytt liv.

Denna kväll ägnar jag en tanke åt dom som gått vidare, som nu sitter och tittar ner på oss.


Foto: Jag


Lördagen den trettioförsta i tionde tjugohundranio

Det borde vara olagligt att vakna tidigt en lördag när man är ledig, men nu hade jag den turen att jag kunde somna om på soffan en timme eller två. Nyss fått i mig lite frukost så nu sitter jag här med mitt glas thé och slö glor på allt dåligt som sänds på tv en lördagförmiddag. Laddar för att sätta i plattången i kontakten och platta håret. Jag ser ut som ett troll, la mig med blött hår, så nu gör det inte att göra nåt annat än att platta.
Idag ska jag till storasyster och fika och umgås och sedan åka upp till kyrkogården och tända ljus för mormor, Marianne och Torbjörn. Får se om älsklingen vill åka ikväll sen och tända några ljus, inte för att jag tror att han vill det, men man vet aldrig.

Det är ganska konstigt att allhelgona/Halloween har olika betydelser i olika länder, som i Amerika är ska det spökas ut och gå ut med bus eller godis, och här i Sverige så går vi till kyrkogården alternativt minneslunden och tänder ljus för de som gått vidare och sänder dom en extra tanke.

Vaknade nog aldrig riktigt idag

En dag som verkligen gått på slöfart, vaknade tidigt men lyckades somna på soffan en timme mitt på dagen, sen var ju dagen förstörd vaknade inte till riktigt, trött slö och seg var bara förnamnet.
Haft middagsbesök nu på kvällskvisten, mamma och c/o kom hit och vi åt kinamat och suttit och pratat. Helt underbart. Hundarna har farit runt som yrväder, så nu ligger våran donna i sängen och sover så sött. Helt slut är hon, inte lätt med två valpar som far runt bena.
Nu har jag slagit ner rumpan i soffan och här kommer jag sitta, en kopp thé så kommer denna kväll vara fulländad.


En kväll med närhet och tv tittande

Nersjunken i soffan och gnuggar mina trötta ögon. Suttit nära intill och tittat på tv, några tända ljus på bordet och varsin chipspåse. Jag kan inte begära mer. Älsklingen påstår att jag har inte har så stora krav och förväntingar. Nej det kanske jag inte har, lite närhet, ömhet. Jag mår bra av det jag får, vi pratar och diskuterar om allt, öppen dialog hela tiden, ingen hymmel ingen som behöver vara rädd för att säga någonting utan det är bara att kasta ur sig. Det är så det ska vara i ett förhållande. Han är min andra hälft, den som får mig hel. Min bästa vän som jag litar på tillfullo. Jag skulle kunna göra allt för honom, skulle ta dom konsekvenser som skulle behövas. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så säker på en sak. Men nu är jag det, jag vill dela resten utav mitt liv tillsammans med denna man. Han är mitt allt, den jag vill vara med resten av mitt liv. Min största dröm är att han ska bli far till mitt barn. Ingenting jag tänker ha bråttom med, det får ta den tid det tar. Vill att allt ska vara bra innan, att det ska vara stabilare, det är redan det, men det kan bli mer, få renovera lite och komma iordning mera.

Jag förstår inte dom som har bråttom med att skaffa barn. Det verkar vara en statusgrej, men det är det absolut inte. Jag har inga egna barn än, men jag vet i alla fall. Jag vill ha barn nu, men jag vet att det inte är läge för det än, utan jag väntar och har iställer en stadig grund och ett stadigt förhållande, nog för att jag har det nu också. Men jag tänker gärna lite längre än vad näsan är lång. Nu är det inte så att jag vill måla ut någon. Alla bestämmer ju själva när det är dags för barn och inte. Men jag tycker att man borde tänka en extra gång innan! Jag vill hellre leva mitt liv ett tag längre innan jag stadgar mig och vill ha blöjbyten och sömnlösa nätter. Men det är jag som tycker så, det finns förmodligen dom som tänker helt annorlunda och det tar jag. Mina åsikter står jag för!




Klagomål

Min smärtgräns är nådd för länge sen nu. Mensvärk är den värsta smärtan som man bara kan ha, en smärta som kommer åter varje månad, men man lär sig aldrig hur den är. Det är samma smärta varje gång. Vankar av och an som en osalig ande och vet inte vad jag ska ta mig till. Svullen och uppblåst, känner mig som en flodpadda. Tabletterna hjälper knappt, så vad ska jag göra, värme kanske? Hur ska jag göra ingen vetekudde eller värmedyna har jag heller. Får ta en PET-flaska och fylla den med varmvatten, måste nog ha två, en till magen och en till ryggen då värken sitter på båda ställerna, en kopp thé kanske skulle hjälpa?! Då blir man ju lite varm inombords. Hm får se, knatar runt i mjukisar (de enda byxor jag får på mig i stort sätt) och en stor T-shirt, ingenting ska sitta åt. Bh:n gör bara ont och är i vägen, det är ett helvete att vara kvinna i vissa lägen, men det är bara att bita ihop och se glad ut i alla fall. Om jag skulle slippa mensvärken skulle det vara en helt annan sak då skulle jag kunna överleva utan större problem, men nu är det så att man inte är så lyckligt lottad.


Älsklingen tänder en brasa i öppna spisen för att det ska kännas bättre för mig, göra en kopp thé och ta på mig morgonrocken, är frusen och trött. Blev ju väckt när jag hade somnat så skönt ett tag när jag skulle kolla på filmen Upp, den verkar helt okej, ska titta klart imorgon Ikväll blir det till att titta på SOS Gute och lite på Rosa Bandet galan, uppkrupen i hjärtats famn med varsin chipspåse och bara känna närhet.

Foto: Linda Kanfalk


En dag med shopping, bra sällskap

Wow jag tog sovmorgon i morse, sov ända till 8.30. Helt förvånad när jag vaknade. Skönt var det med, har sovit som en klubbad säl hela natten lång. En heldag i Västerås med Emma blev det idag, IKEA, Mc Donalds, Billiga Nisses och Rusta. Kom hem med en massa bra nya inköp. Ett par ridskor och det var ju på tiden så jag slipper förstöra min vinterkängor. Sitter nu bänkad i soffan efter en varm och härlig dusch och en lätt paltkoma och bara slappar, laddar inför imorgon när jag ska köra ut kartonger med filmer som Expressen börjar med på fredag. Det blir några timmar det. Är ganska trött och sliten efter en heldag på stan, förstår inte att det kan vara så. Men det var ju extremt mycket folk, med tanke på att det är höstlov för att barn. Men, men det är bara att stå ut med det.

Nu ska jag be min älskling sätta sig i soffan så jag kan få krypa in i hans famn och bara få känna värme och närhet. Om en timme vankas Arga Snickaren. Sen blir det nog sängen om jag inte lyckas somna på soffan som vanligt, lovar ingenting lika bra så.


En omplåstrad tumme och god mat

Ett samtal med en nervös vän som fått besök, klivit i ridkläderna. Snart bär det av till Heby för att stiga upp på hästryggen igen. Kul ska det bli, se om det blir lika mycket träningsvärk denna vecka. Brevid mig ligger en älskling och snarkar, med en tumme som är omplåstrad, en lättare fadäs när han skulle vara jätte gullig och laga mat åt mig. Jag fick potatis och köttfärsgratäng, den var jätte god. Bara ett uns grädde och ost i.
Spenderat mestadels av denna dag tillsammans med min mamma i Uppsala, mysigt. Lite ärenden som gjordes. Bara få prata och ha varandra nära ett par timmar, det betyder så himla mycket


Grått, grått och åter grått

Vill nu ha sol och fina höst dagar, för snart smäller det till och vi har snö och kallt. Humöret känns lika grått som vädret utanför mitt fönster.
Vädret hjälper ju inte till så man blir på bättre humör. Nu snart så fort pannan kommit upp i lite mera temperatur så ska Emma hjälpa mig och färga håret. Skönt att få bort utväxten och de röda som lyser igenom just nu.
Hunden min ligger på golvet i hallen och tuggar på ett stort ben som jag köpte till henne idag, min bortskämda lilla skrutta. Men det är hon värd!


Jag är nog väldigt tråkig

..Har en känsla utav det i alla fall, jag väljer att hellre vara hemma än att gå på fest. Nyligen kommit ur en varm och skön dusch och strosar runt i morgonrocken och bara har egentid, karln på fest och ska bada tunna. Känner att jag inte orkar vara social, vill bara vara hemma. I soffan ligger den fyrbenta och sover och jag tror hon trivs med tillvaron hon också. Tv:n står på i bakgrunden och American Funiest Homevidoes ljuder. Jag trivs, inga krav och inga måsten. Jag pratar med den jag vill och känner för. Resterande av denna kväll kommer bli lika så, ska väl ut och hämta Johan senare, men det är ett senare problem, ingenting jag oroar mig för just nu. Nu tar jag vara på mig själv.

Det behövs det med, även fast man inte alltid tror det. Det är skönt att få vara ensam ibland och sitta och lyssna på lugnet. Sen är det så skönt att det är lugnt och skönt här ute i byn, inte mycket till liv här ente.

Sen är jag skapligt trött efter nästan en heldag på stan i Västerås med mamma & syrrorna, det tar att gå och det var ju inte dåligt med folk ute heller, löningslördag och allt som det är. Hittade två fynd, en ny hårfön på Media Market och ett par skor på Myrorna. Riktigt sköna skor, stövletter med kilklack i mocka, ska köpa impregnering så dom håller emot väta, vill inte förstöra dom. Mamma var så snäll och bjöd på Kina buffé (smarri smaskens)


Kan inte klaga på tillvaron

En trevlig kväll igår. Trevligt sällskap, en son på 3 år på högvarv, som nästan somnade stående när vi skulle borsta tänderna. Två grabbar som var nöjda över att få ta några groggar och lite öl. Mycket trevligt, mycket prat och skratt om allting. Det är så det ska vara när man åker till sina vänner. Inga krav och måsten utan man kan bara sitta ner och prata.
Idag är det ännu en grå och trist dag, men det gör ingenting, för jag är inte trist inombords, där är jag ljus och glad idag. Bröd ligger i ugnen och gräddas, kläder som väntar att tas på. Sen bär det av mot Västerås för att umgås med mamma & syskon. Mycket trevligt, alla har vi hela tiden fullt upp på våra egna håll, det är arbeten och sysselsättningar. Så det hinns inte med så mycket. Så detta ska bli jätte roligt. Bara vara och prata och ha varandra nära en stund.
Har en hund som är trött, vi var ju uppe sent igår, hm ingenting som hon tycker om, hon som är så kvällstrött. Så hon kommer nog sova mycket av denna dag, mer än vad hon brukar göra.


Foto: Linda


Mysig morgon

Vaknade före älsklingen, så mysigt att ligga och kika på honom när han snusar så sött. Tog mig upp och satt i lugn och ro och vaknade till liv. Har eldat lite så nu snart så ska jag ta mig in i duschen. Ska om några timmar brumma till lillasyster för att titta på jultidningar, se om man kan hitta några julklappar, sen vidare hem till mamma och ta en fika. Sen ska jag in och brottas med alla andra för att handla lite. Hmm hoppas på att det inte är allt för mycket folk så de är kaos, men man vet ju aldrig.
Nej duschen nästa så man kommer ut morgonrocken och så man känner sig lite fräsch igen, det är det sista jag gör just nu, känns som om att håret står åt alla sjutton olika håll samtidigt.
Vi har nyss ätit en mysig frukost tillsammans, så underbart när vi kan göra det, händer inte allt för ofta så man försöker ta vara på alla tillfällen som ges


Sviter efter fönstertvätt

Ett ben i högläge, trött och seg. Nästan alla fönster rena och nya gardiner. Idag får bli en mellan dag så knät får bli bättre. Vaknade i morse av att jag inte kunde böja vänster benet, tänkte vad nu? Ligger hunden på benet eller vad är det frågan om? Nej det gjorde hon inte. Hmm, lyckades i alla fall ta mig upp (jag stapplade en bred och stadig stil). Jag skulle ha velat sett mig själv när jag skulle sätta på mig strumporna, jag såg säkert jätte grasiös ut. Haha, men nu har det släppt, smort med voltaren gel och tagit två panodil, så nu känns det ganska okej just för tillfället, men det är väl bara nu. Det kommer väl tillbaka när allt går ur kroppen.
Idag blir en lugn dag i huset på landet, bara vara hemma och strosa runt och bara ha det bra av varandras närhet


En vanlig eftermiddag/kväll i Kumla

En dator trasig, hade virus och skulle ominstallera den och nu vill den inte alls. Det gick jätte bra med installationen men sen vet jag inte vad som har hänt, får väl ominstallera en gång till och hoppas på att det går bättre. Nu har Daniella rena fönster och nya gardiner i sitt rum, ena fönstret i vardagsrummet bytt, ska ta Julias rum nu innan jag tar kväller tänkte jag. Känns lika bra. Men man blir bra slut.
Bjöd Linda på sen frukost idag, rostade smörgåsar och kaffe/thé. Om skönt och sitta och prata lite om alla vardagliga ting. Nej sista rycker nu!


En grå och kall onsdag

Seg, grått och trist. Lusten till att göra någonting finns inte där, vet inte var den är någonstans.
Nu har det löst sig med betalningen på mina nya glasögon i alla fall, 250:-/mån i 12 månader. Och jag fick lägga 627:- i handpenning, ganska okej i alla fall.
Har lite träningsvärk idag, sen ridningen igår. Det var helt underbart skönt att få sitta upp på en hästrygg igen, vill ha tisdag redan idag. Helt underbart mysigt, men gud vad mycket man tappar fort.
Våra bästa år på tvn, en vän i duschen. Åka och handla så småningom. Sen hem till landet och bara vara och ha det bra. Skönt, ska få upp gardiner i fönstet och tvätta några fler fönster, nu när man väl börjat så är det bara att fortsätta, det är inte det roligaste man kan sysselsätta sig med, men det är ett ont måste.


Örk

Grinig, gaggig, deppig. På dåligt humör med andra ord. Varför? Ja om jag kunde svara på det själv skulle det vara bra. Hmm tror det har med vädret å göra.
Och ja ett fönster har blivit tvättat, tappade sedan lust och ork till att fortsätta, hoppas på att insirationen kommer tillbaka om ett tag. Nyss petat i mig lite mat. Nåt bra jag gjort idag i alla fall.
Usch blä hur jag känner mig. Klagamål ja jag vet, men sån är jag just nu


En grå och trist morgon

Vilken sovmorgon jag tog, vaknade 07.40. Hmm man är ju inte riktigt klok egentligen, tycker jag skulle ha sovit längre. Men men inget jag kan göra någonting åt. Sitter här i soffan med morgonrocken runt mig. På tvn visas Nyhetsmorgon, finns inte så mycket bättre att titta på när man är uppe såhär tidigt. Kvar nere i sängen ligger hunden och snarkar och sover så skönt, hon har förmodligen inga planer på att kliva upp än på en timme om jag känner henne rätt. Får se vad denna dag har att bjuda på, har faktiskt inga planer alls. Ska väl plocka och städa lite här hemma kanske. Älsklingen började som sagt redan lite igår. Det är ju mulet så jag kanske skulle ta och passa på att tvätta fönstren och byta lite gardiner. Kanske inte skulle vara någon dum idé. Fick lite glada besked igår. Säger inget mera just för tillfället. Det kommer så småningom. Nej om man skulle peta i sig lite frukost och sen ta och ta tag i fönstren. När jag sa det så tror jag det blir lagom att hålla på med faktiskt. Få på sig lite andra kläder kanske. Än bara en morgonrock, känns som om att det behövs lite mer bekvämare saker när man ska hålla på med sånt.   


Undra vem som är kvinna i detta hus

Japp jobbat och slitit idag, det var rena skridskobanan i morse, men det var bara att ta det vackert så gick allt som smort. Hade Linda på besök. Kaffe, mandelkubb en varsin dator i soffan och en massa prat. En visit till min pappa. Helt utan krav och måsten, bara sitta och vara och inte göra någonting. Väldigt skönt!
Ringde hem för att fråga om det behövdes handla någonting, karln min bad mig åka till Coop och titta efter blommor, och det gjorde jag köpte tre stycken gröna växter, jätte fina gick på 120:-. Ja när jag kommer hem har han dammat och dammsugit hela sovrummet, nu diskas alla värmeljus hållare, undrar som sagt vem det är som har trosorna i detta hus egentligen?
Men det är väldigt skönt att vi kan dela på skitgörat, för det är inget kul utan bara ett ont måste för det är ingen som gör det åt oss.
Nej mat står på schemat, kanske skulle vara bra om man fick i sig lite sånt också, om man ska överleva.
På tisdag hämtas dom nya glasögonen ut och får se om man ser nå bättre med dom, kan ju alltid hoppas, för pengar kostar dom, 3400:- närmare bestämt, låter kanske inte så mycket. Men det är mycket pengar när man inte har några pengar just för tillfället! Men men, vad ska jag göra för att få se någonting. Måste ju ha den 24/7 annars ser jag ju ingenting, utan glasögon kan jag heller inte jobba så det är ett ont måste.
  


17:e i tionde 09

Japp hemma och sitter och halvsover, börjar få upp värmen, det har regnat på mig i stort sett hela dagen. Sonen i huset är hemma över helgen. Han berättar och pratar om vad dom gör, känner mig lite elak över att man inte är nå intresserad, men lyssnar gör jag i alla fall. Väntar på kaffebesök, Emma skulle brumma över och ville ha lite sällskap och lite och göra en stund och det blir bra för mig. Har ingen lust att göra någonting eller åka någonstans, bara gå hemma i mina mjukiskläder och mina rosa tofflor och bara vara, det är sånt tråkigt väder ute så det är inget trevligt att vara ute och fara. Ska flirta med älsklingen min om han inte kan tända en brasa i öppna spisen ikväll.


Väder och vind, vad skulle vi göra utan det?

Regn, regn och åter regn det är vad denna dag har bestått av, regndis och halvskumt hela dagen. Man blir ju inte direkt pigg och glad av detta väder nä tvärtom. Hoppas på bättre väder imorgon, men det verkar inte vara mycket att hoppas på. Bävar för att det kommer frysa på nu, för då kommer det bli blixthalka och det skulle då råda kaos ute på vägarna. Inte så trevligt. Men det är bara att bita ihop och se glad ut och åka och jobba i alla fall.
Hade kaffefrämmande tidigare idag av Linda, prat, diskussioner och mandelkubb.  
Har nu bänkat mig i soffan och tittar på Idol, snart blir det duschen och sen sängen, det känns i kroppen att jag har varit uppe sen före kl:04.00 i morse, men sånt är livet. Det är samtidigt ganska skönt att kliva upp och ha en anledning till att kunna gå och sova tidigt!
För jag har blivit jätte kvällstrött, somnar var och varann kväll på soffan och fattar ingenting när älsklingen väcker mig, hmm ja det går i perioder måste jag säga!

Men ha en trevlig kväll! På återseende imorgon


En helt vanlig arbetsdag

Nyligen hemkommen efter en runda till Ludvika. Ligger nu på soffan och lyssnar på när älsklingen mer och mer somnar djupare och djupare och snarkningarna börjar komma, låter ganska skönt. Men jag ska hålla mig vaken. Lägger mig hellre tidigt som jag gjorde igår 21.15 stod klockan på när jag kröp ner under täcket. Riktigt underbart skönt, var riktigt utvilad när klockan ringde 03.45 i morse.
Ska snart åka in till optikern och lämna in lite papper, för att i samma veva hämta Linda. Hon kräver kaffe och prat det är skönt, inga mera krav. Bara lite sällskap. Hunden ligger vid mina frusna fötter och värmer dom riktigt skönt faktiskt.
Tvn står på lite lågt och bara låter och finns där. Lite sällskap mer än bara datorn. Nej försöka få på sig lite andra kläder än arbetskläderna kanske, skulle vara riktigt skönt, leta reda på mina mjukisar och ett par varma strumpor, kanske till och med blir så att jag hittar raggsockorna.

 
Foto: L K


Femtonde i Tionde Tvåtusennio

Träningsverk.se, haha. De är inte lätt och köra ved heller, men men det är inte slut än. Ska lassa av en kärra idag bara älsklingen kommer framtill var vi ska trava det nånstans. Hmm ja lättast är ju om vi kan få upp det på altanen. Vi får väl an se vad han kommer fram till.
Och Emma somnade på soffan som vanligt, älsklingen väckte mig när han skulle gå och lägga sig, och då fattade jag precis ingenting, visste knappt var jag var någonstans. Hmm men det löste sig och jag lyckades ta mig ner i sängen och somna om som en klubbad säl.
Nej lite frukost på det här skulle inte sitta fel det heller, sen försöka komma igång med veden så vi kan få komma med lite sopor som bara tar en massa plats och sen lämna tillbaka kärran!
Sen kommer ju Linda ner med tåget idag. Hmm hon skulle komma mitt på dagen någon gång, men jag med mitt minne kommer ju inte ihåg när. Alhzimers nästa kanske? 


Utslagen

Sitter helt utslagen i soffan, tittar på Arga snickaren. Tätt brevid mig ligger min älskade hund, hon snusar och sover ganska gott låter det som. Ska alldeles snart ta och göra mig en kopp thé.
Idag föll den första snön, lite flingor som kom, smälte lika fort som de landa på marken, men ändå. Det snöade.
Tömde en kärra idag, så nu är det alldeles fullt i pannrummet, ska nu börja trava in på altanen så det får komma in under tak. Ska tömma kärran imorgon igen, sen ska den lämnas tillbaka ett tag för dom behöver den!
Hmm, känns knepigt att inte ha en kärra hela tiden som man är van vid, men nu är olyckan skedd och det är ingenting som man kan göra någonting åt.


Jag vet vad jag har å göra

En ny vacker dag är utan för, termometern visar på lite minus grader, men det hindrar inte mig. En brasa i pannan så det blir varmt och gött här inne. Nyhetsmorgon på tvn, en hund som leker i soffan och jag med fötterna på bordet och ska göra lite frukost. Sen ska jag börja kärra in och trava veden som är på kärran. Den ska tömmas så att vi kan åka och hämta mera! Inte kommer vi frysa i vinter i alla fall! Det känns riktigt skönt det!

Vi pratar och planerar om hur vi vill ha det här hemma, det kommer bli lite förändringar. Vi får se, som min pappa skulle ha sagt.
Nej nu gorrar hunden åt mig, tror hon har ett önskemål om att få gå ut och göra sitt, jag för acceptera det så hon får som hon vill. Sen får de bli frukost åt mig så jag kan börja med mina bravader idag.



Foto: Linda Kanfalk 


Fattig

Hemkommen från optikern med 5 par lånebågar som jag ska försöka välja mellan. Kommer bli dyrt detta men ett måste. Mina glasögon jag har är sen -06 så då behövs det. Har inte bytt ett skit på dem. Och ifall dom går sönder vet jag inte, klarar mig inte utan mina glasögon, är ju helt blind utan dom. Kan ju inte göra någonting. Så det är bara att ta denna extra kostnad, är ju glad att man i alla fall kan ta det på avbetalning, för några pengar till det har jag inte just nu. Räknar med att sammalagt kommer det väl landa på ca 5-6000:- och de känns ju kan jag ju lova, men vad ska man göra för att man ska se. Utan glasögonen ser jag bara grummel. Kan inte köra bil och kan jag inte köra bil så kan jag ju inte jobba så det är ju inte så bra.
Nej försöka välja och se hur det går!


En helt ny dag..

Vaknade med ett ryck, lät som om att det knackade på dörren, men hunden reagerade ju inte så det kan inte ha varit någon.
Morgonrock på, en filt i knät, nyhetsmorgon på tvn, en hund som nyss vaknat och kommit upp.
Idag vankas optikern kl.10.00, så försöka äta lite frukost och göra sig iordning.
Sen vet jag inte vad denna dag har att bjuda på, det visar sig! Tror de kan bli att vi ska hämta lite ved om kärran kommer hem idag.


2009-10-12

Trött, slut och sliten. Tom på ord, torka? Ja lite grann. Återkommer imorgon


Kvälls prat

Tjejerna är hämtade och lugnet har fallit över huset igen, hunden tassar runt i godan ro, 3 tända ljus på bordet Ensam mamma söker på tv: n & en älskling som sitter framför sin dator och spelar Jewel Quest. Det verkar som att det går bra just för tillfället för honom. Ett sms för ett tag sedan från en stolt Patrik som skrev att han nu bar en svart basker. Kvällen blir lika lugn som den verkar, blir till att krypa ner i sängen tidigt och krypa tätt intill, titta på Wallander-prästen, den allra nyaste. Imorgon väntar en ny arbetsdag för oss båda. Jag körandes Heby istället för Kristoffer som ligger hemma och är magsjuk och det kan han göra, är bara glad över att få jobba lite grann.

Helgen har varit lika lugn som gatan är vi bor på, inga större händelser. Väldigt skönt det behövs. Nej rikta uppmärksamheten åt dumburken ett tag innan ögonen ramlar ihop. Så man kan försöka ta sig ner i sängen levande!

Linda! Tack för att du alltid finns där! Det betyder så otroligt mycket. Du lyssnar och låter mig spy ur mig.


 

Foto: Jag


Ännu en helg tillända

Ja gud vad helgerna går fort, fredag-söndag, känns inte som om att det är en dag emellan ibland, men så är det och kommer förbli. Tjejerna har som sagt varit här, var och hämtade dom i fredags, idag ska dom hem, mamman är påväg hit om ett tag och ska hämta dom.
Ikväll kryper vi upp i soffan och tittar på Wallander-Prästen. Och bara ägnar tid åt varandra. Riktigt skönt, tänder lite ljus och bara myser och sitter tätt intill.
Ska åka och hämta jobb bilen så fort ungarna farit, en ligger magsjuk så jag ska köra Heby imorgon, jobbade även idag, så jag fick min förmiddag att gå. Pengar, pengar. Inte så mycket men i alla fall lite grann som hjälper till. Bättre än ingenting alls.

Imorgon ska mamma ringa försäkringsbolaget angående min telefon, hoppas på ett positivt besked. Hmm bara att hålla en tumme. Men jag får ju tacka min chef som är så snäll och lånar ut en telefon till mig så länge, annars skulle de gå åt fanders skulle inte ha en mobil överhuvudtaget annars.

Hunden ligger brevid och snusar så sött, på tvn visas Greys anatomy, en riktigt bra serie.
Undrar vad man ska hitta på att äta idag, ingen hunger känner jag heller, ett illamående. Men jag vet vad det beror på, men det får vara osagt här, det är lika bäst så!


Foto: Linda Kanfalk  


Lördag morgon

Sitter i soffan och tittar på 3:e Johan Falk- National target. Den är jätte bra, sett lite innan nu ska jag se resten för att titta på den 4:e senare idag. Ute är det kallt, minusgrader, det kändes när jag var ut med den fyrbenta, hon tyckte nog att jag var väldigt elak som drog med henne ut för att hon skulle få göra sitt.
Frukost står väl på menyn.

Ögonen är svullna i dag med, det brast igår kväll för mig, om jobb och pengar och allting. Är så less på att gå innan för dessa 4 väggar. Nog för att jag jobbar lite då och då men de är ingenting.
Älsklingen sa att jag kunde få några dagar av honom med det blir inte alls samma sak.
Menmen vi får försöka lösa det på något sätt. Men men är inte så positivt inställd just nu om jag säger så.

Men idag är en ny dag som jag ska försöka ta nya tag med. Daniella kom nyss upp och såg mer ut som zombie än vaken, Julia ligger fortfarande och sover, är inte så förvånad över det.
Får väl se vad denna dag har att bjuda på. Har ingenting planerat än så länge, har ingen lust att göra nåt, vill bara gömma mig just nu.

Hösten är här och där med kommer det en lite lätt depression på posen så är det alltid, men hoppas på att den inte blir allt för står denna gång. Den brukar kunna vara ganska okej och kunna ge med sig efter en ganska kort tig, men man vet ju aldrig


Lyckan var bara tillfällig

Japp nu har telefonen sagt upp sig totalt. Visst det funkar, men knapparna är sega och den hänger sig i vissa menyer. Mamma ska ringa till försäkringsbolaget på måndag. Tur att man har en snäll chef, ska få låna en telefon av honom tillsvidare, för dom vi har ligger här hemma är ingen som fungerar, N73:an säger fel i anslutning när jag ska ringa eller mitt i ett samtal och de är ju inte så trevligt. Den jag lånade av Christer håller inte i batteriet. Och lär ju ha en telefon som håller när jag jobbar, ifall att det skulle hända någonting.

Maten är avklarad, korvstroganoff och ris, går alltid hem hos tjejerna. Vi har varit ut med hunden på stubbåkern så hon har fått sprungit av sig. Nu är hon helt slut. Skönt att man har motionerat henne lite grann och oss också för den delen för det skulle verkligen behövas mera än vad som sker nu i dags läget.

Blir soffmys med Idol på tvn, lite tända ljus och bara vara, älsklingen jobbar hela helgen, så jag ska väl försöka roa tjejerna om dom vaknar skapligt. Om de nu inte har tänkt sig att sova hela dagarna, det är lite olika hur länge dom sover. En annan är ju uppe vid 7-8 snåret nästan varje morgon.

Nej återgå till sysslorna som måste göras, hänga lite tvätt och vara social lär man väl vara.


Denna vecka snart till ända

Varit in till stan och gått på banken, tog mig inte in på Arbetsförnedringen idag. Tror jag skiter i det.
Fredag och vad händer idag? Om några timmar bär det av till Hallstahammar för att hämta hem tonåringarna. Skönt att få hem dom ett tag, är förvånad över att dom ens kan slita sig ifrån pojkvännerna, men det är bara bra om dom får lite distans till varandra. Dom är ju inte så gamla än, men de är inte mina barn men man blir nojjig i alla fall. Jag var knappt en dag över 15 år när jag blev av med min oskuld och dom är ju i den åldern båda 2.
Blir nog lite girltalk med dom i helgen! Det är viktigt, dom kanske lyssnar bättre på mig än en "tråkig gammal morsa som inte vet någonting", får se.

Nej kanske skulle försöka äta någonting har inte fått i mig någonting än. Skäms på mig. Bädda i ett lakan i Julia´s säng, hänga upp sängkläderna jag tvättat. Ja de är mycket som skulle behöva göras, åka iväg med flera sopsäckar kläder, var nu man kan lämna dom så dom kommer till användning, känns lite dumt att kasta fullt fungerade kläder som det inte är nå fel på.
Riktigt skönt att rensa igår. Ska börja hänga upp mina kläder i garderoberna nu istället för att ha dom där jag har dom, har ingen översikt alls på mina kläder och det hatar jag. Oordning och kaos i min garderob, det finns inget värre. Fundera på vad man ska äta idag. Hmm ja får dra en raid i fryserna och glutta vad vi har. Vet att vi har massor med falukorv. Men det åt vi igår. Eller ja man kan ju svänga ihop korvstroganoff, det gick hem hos tjejerna sist. Nej nu måste jag få i mig nåt.



Foto: Linda Kanfalk


åttonde oktober tvåtusennio

Imorgon vet jag vem som hänger på låset på arbetsförmedlingen som ska skriva in sig.Det är jag, måste för att kunna få några pengar till att kunna överleva tills jag vet hur det blir. Som det ser ut ska det vara denna månad ut. Men vet inte riktigt. Får se. Fan också, hade ju räknat med att detta var den enda månad som skulle vara knaper, sen skulle allt börja se ljust ut igen, men inte då. Helvete, hade ju börjat planera lite smått om saker och ting vi skulle kunna börja renovera och kunna få det lite som vi vill ha det, men nu får se skjutas på framtiden. Jaja, nu är det som det är ingenting jag kan göra någonting åt. Bara tänka på framtiden istället och på det positiva så blir det nog bättre.

Mätt i magen, älsklingen stod för maten idag. Skönt att slippa stå vid spisen varje dag. Har röjt i garderoberna i sovrummet, men nu kommer de stå still där tills Putte kommer hem på nästa permission så han får gå igenom det sista, sen ska det målas en vägg och sen kan vi flytta upp, ska bli skönt, slipper jag linda in mig med en massa filtar och så.

 

Foto: As always Linda Kanfalk  


Ny dag, nya tag

Japp idag har vi en ny vacker dag framför oss att fördriva. Det ska göras med handling, tvättning och byte av sängkläder i sängen. Vill göra det nu när vi är friska. Vill få bort alla bakterier som kan finnas kvar i sängen.
Har haft en bra morgonstund, kaffe och påklädning med Emma. Hon känner sig överkörd av ett ånglok idag och det kan jag verkligen tänka mig. Men skönt i alla fall att hon har fått sovit i natt, var lite orolig att hon inte skulle kunna göra det.

Nej snart ska vi åka och råna min älskling på hans bankkort så vi kan åka och handla, ska även åka förbi Emelie och våldgästa henne lite grann, sen ska vi hem och ta hand om alla hushållssysslor här hemma..

Emma fick nyss ett samtal ifrån läkaren, hon har en spricka i 4 kotan nerifrån, i korsryggen, kändes väl inte allt för roligt att få reda på det, får se nu vad som ska hända, blir de värre med smärtan så är det bara att åka in igen. Hmm pluttan då!


Kvälls tankar

Varför försummar man sina vänner? Och bara frågar hur dom mår om de hänt något?
Varför är vi människor så dåliga på att säga till varann att man tycker om varann?
Jag har än inte levt ett sånt långt liv, men jag vet väldigt mycket om livet och det är att vi människor är väldigt dåliga på att ta hand om varandra, vänner och familj det spelar ingen roll. Varför är det så?
Varför är vi så dåliga på att tala om för varandra hur mycket man betyder?
En sak har jag nu lärt mig, man ska inte snåla med orden till sina nära och kära och nu kommer jag dela med mig av mina ord till dom som jag verkligen tycker om.

Blir man mer kär bara för att man gifter sig och sätter en till ring på fingret?
Det är en tanke som slog mig. Vissa gör allting till pompa och ståt när dom gifter sig, men älskar dom varandra mer bara för att dom ställer till med världens baluns?
Man kan ju göra samma saker även fast man inte är gift, man kan skriva papper imellan sig och ja allt. Jag förstår inte riktigt dom som gör sitt giftermål till världens grej, om och när jag nu ska gifta mig så vill jag ha det så intimt som möjligt, inget stort utan väldigt litet med bara dom närmaste och ingenting annat!
Det kanske är jag som är knäpp eller dum, men så vill jag ha det, kanske om när jag fått barn att ha dop och giftermålet samtidigt, det är också en tanke som jag haft med mig.



Änglavakt

Sitter här i soffan, älsklingen vid sin dator och jag här och Emma brevid med sin.
Håller henne under observation, sen olyckan hon var med om i morse, så hon får inte vara ensam.
Var hem till henne i Enköping och fick med henne hem, lätt mörbultad är var hon är, men pigg med tanke på omständigheterna, det hade ju kunnat blivit mycket, mycket värre än vad de var. Men helt otroligt hon hade verkligen änglarna på sin sida. Och det var ju tur det. Vi är ju så sociala just nu, blir film och lite onyttigheter sen. Imorgon lika så, ska väl köra hem Emma då, eller ja vi får se hur länge hon blir kvar.
Tänker inte kasta ut henne, med tanke på att det kan ta ett tag innan chocken släpper så är det lika bra att hon inte är själv så mycket. Hon får vara här hur länge hon vill, men hon måste ju tänka på katterna också.

Nej gå och göra en kopp thé och gå ner och elda lite så man får sig lite varmvatten så man kan duscha och försöka göra sig lite vacker, ja som sagt försöka i alla fall.


Skärpning

Det är konstigt att det ska behöva hända någonting innan man fattar att man bara har livet till låns. Det är när det händer nåt som man verkligen inser vad en vän verkligen betyder för en.Vi människor är väldigt dåliga på att säga till varandra vad vi tycker om varandra. Det måste verkligen bli en ändring på det. Vi måste börja berätta för varandra att vi tycker om varandra.

Små ord som jag tycker om dig eller en kram gör så stor skillnad och från och med nu ska jag bättra mig i alla fall. Sen börja med att fråga hur folk mår. Nu gör man bara det om det har hänt någonting eller om någon är sjuk. Det är illa, man ska alltid fråga hur den andra mår. Såna små saker kan förgylla ens dag.

Det som fick mig att tänka på det var att en väldigt nära vän till mig var med om en bilolycka i morse. Dom fick lov att klippa upp taket på hennes bil och hon ligger nu på Akademiska i Uppsala, jag har pratat med henne och det var skönt det. Hon är väldigt medtagen och har smärtor i rygg och nacke.


En ros som jag vill ge till alla mina nära och kära


Jämmer & elände

Host, snörvel och hack. Så låter det här i huset. Förkylt och alltmänt kasst. Älsklingen är i alla fall feberfri idag och det är ju nåt positivt. Nu verkar det vara min tur, nyser, snörvlar och hostar. Ingen feber än så länge och då är jag fortfarande glad. För då har jag ork i alla fall. Blir lugnt, tvättas och ska dra en vals med snabeldraken lite senare. Frukosten avklarad, en tallrik med skogsbärs yoghurt. Riktigt smarrigt. Den 4 benta ligger nere i sängen igen och sover som vanligt. Vikt undan en massa tvätt så det får plats med mera.
Funderar på att plocka ihop min telefon idag och se om den vill fungera eller om den bara är att kassera. Hoppas på det förstnämna i alla fall.



När jag klev upp imorse visade termometern på minus gradet. Kändes inte allt för trevligt. Men nu är hösten här, som igår när jag jobbade då bet det lite i fingrarna till och med. Vill ha snö och vinter nu. Jag är inte som alla andra, men vill kunna ut och leka med mina syskonbarn, hunden och mina vänner!

Foto: Jag


5:e oktober

Japp jobbat idag. Älsklingen legat hemma dyngsjuk. Så jag fick lov att rycka in. Är lite trött och sliten nu. Fått i oss lite mat (Billy´s panpizza) värsta middagen. Men de är enkelt och man blir mätt och det är huvudsaken. Ligger nu i soffan och tittar på Svenska Hjärtan, kommer ut med aftonbladet på lördagar. En ganska bra serie. Blir lugnt här i huset. Går ut med hunden när hon vill och behagar det. Annars går det inte många knop.


Klant arsel

5 min innan vi skulle åka till Maria och Andreas igår så gick jag på toaletten, någonting ramlade ner för jag hörde ett plums, såg inte var det var och fattade inte var det var, men sen började det lysa och såg att det var min älskade mobil som hade åkt ner för att bada. HELVETE!!!
Jaja få upp den så fort som möjligt och plocka isär den så mycket som det bara går i alla fall. Nu ligger den på tork, provade starta den för ett tag sen och det verkar vara hopp om livet, den får ligga ett tag till.

Hade till och med chaufför igår, riktigt skönt för annars så måste ju alltid någon av oss vara körbar och det är ju inte lika roligt. Det var en toppen kväll, vi tjejer parkerade oss i köket och en massa tjejsnack riktigt skönt. Det förtärdes lite öl och cider, och bara en massa prat och diskussioner.


Här i byn utanför staden

Har en kopp kaffe gått ner och flyttat en massa bilder från gårdagens fotografering. Många skratt och prat om allsköns konstiga människor som gör saker utan att tänka sig för.
Varsin dator vid köksbordet, pendlar mellan bordet och köksfläkten för att röka. Karln i huset ligger på soffan och den 4 benta och vilar sig efter jobbet.

Ska senare på 30-års kalas, eller kalas och kalas, smörgåstårta och kaffe är det sagt, men vi får väl se vad som händer, har fixat chaufför i fall att man vet ju aldrig vad som kommer hända.

Ska försöka fixa frillan, som har lufttorkat sen jag klev urduschen tidigare, ser nu åt som ett troll eller nåt liknande, blir till att ta en kamp med plattången.
Nej återgå till att vara lite social med mitt besök, hon tjatar om att hon vill ha kommenterar!


Foto: Linda  


Röjning på gång

Att göra:

  • Röja i garaget nere.
  • Plocka undan på altanen.
  • Röja i stora garderoben nere.
  • Plocka in veden på altanen.
  • Röja i garderoben i sovrummet uppe.
  • Hämta ved i Heby

Ja som sagt vi har lite att göra nu. Kommer behöva en stor container och slänga all skit i. Det finns hur mycket som helst, nu ska all skit bort, sånt som man inte använder eller inte har användning för. Det bara ligger och skräpar och tar en massa onödig plats. Har börjat i garaget nere och det är två stora högar med saker som ska slängas, min älskling måste vara den i nord europa som har mest datasaker som ligger i olika kartonger och lådor av olika dess slag. Men jag har faktiskt hittat en massa bra saker som man kan ha användning för.

Nej sparka sig i röven och ta sig ner i duschen och sova, är jätte trött, och har ändå inte gjort så jätte mycket idag. Men de kommer väl efter sen igår skulle jag kunna tro. Ska bli skönt att krypa ner brevid älsklingen och få sova.


Solen smekte våra kinder

Blev en tur till Stadsparken med kameran i högsta hugg, en termos kaffe och två glada kvinnor som nöjt för fullt av det härliga höst vädret.
Jag stod faktiskt bakom kameran en liten stund, något som sällan sker, men det var ganska skönt faktiskt.
Är väldigt nyfiken på hur bilderna ser ut, får förhoppningsvis dom imorgon.
(Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge).

Härliga diskussioner och solen som smekte våra kinder, kall om rumpan blev man på köpet. Men ska man vara fin får man lida pin som man säger. Tack Linda för en underbar förmiddag! 

Sitter nu nersjunken i fotöljen med fötterna på bordet, mina två älsklingar ligger i varsin ände i soffan och snusar i kapp så sött, funderar på att ta mig mitt block och min penna ta med en filt och kanske sätta mig ute. Eller ta mig en bok i handen och dyka ner i den och koppla bort allting annat.



Foto: Jag


En ny dag

En ny dag som man kan börja med nya tag, mår mycket bättre än igår i alla fall.
Idag ska det börjas listas på en prioriteringslista här hemma på saker och ting som ska göras nu innan vintern knackar på dörren. Det blir som lättast då, kunna pricka av när saker och ting är gjorda. Lägga ut lite saker på blocket, kasta och sortera.

Det är kyligt, sitter med raggsockorna på fötterna och småfryser i alla fall, ska leta reda på ett par andra byxor som är varmare än mina pyjamas byxor som jag fortfarande har på mig.
Tvn står på och låter lite i bakrunden, känns så ensamt annars.
Älsklingen var hem och vände lika fort ungefär, han är på hemkommande om några timmar, så jag har några timmar att fördriva under tiden.
Var ut med hunden och nu ligger hon nere i sängen igen och tycker att det är kallt så hon gosar ner sig med alla täcken och kuddar och sover bort dagen som hon alltid gör.


Bild på Andersjöfallet som ligger i Fjällnäs
Foto: Jag


Jag är inte mer än människa

Hemmkommen ifrån Toklunda, blev bjuda på mat dit (Potatisgratäng & Kassler). Riktigt gott.
Nu vankas en lugn kväll här i byn hos oss, i soffan framfört tvn och slö glo lite på tv.
Det värsta av migränen har släppt, nu är jag bra loj som jag alltid är efteråt. Trött och slut, känns som om jag sprungit värsta maratonloppet eller nåt liknande. Sen hjälper väl tabletterna till en del med det också.

En slut vovve ligger mittemot och småkikar på mig, har haft fullt upp med Bullen & Nova, mammas två schäfer valpar, börjar gå lite bättre, i alla fall med Nova, Bullen är så obstinat och fattar inte vad han ska göra så där kommer det nog ta ett tag innan det kommer funka fullt ut, men med Nova fungerar det riktigt bra nu. Kira vaktar henne och vallar runt henne. Nova vill busa men vågar inte riktigt för det är ju en sån stor vovve.


Foto: Linda


1 oktober

BMW;n gick igenom besiktingen nu. Så en sak ur världen, känns riktigt bra.
Ligger nerbäddad i soffan, vaknade 3.20 inatt och hade blixthuvudvärk som inte var av denna värld, visste inte var jag skulle ta vägen, men lyckades ta mig upp och få i mig värktabletter.

Ligger däckad nu med migrän, tagit tabletter som hjälpt lite grann, ska snart fylla på med nya! Mensvärken gör ju inte saken nå bättre alls. Men de är bara att ligga still och vila.

Åter gå till filmen jag tittar på Polisskolan 5.