Pausar ett tag här

Jag pausar nu?! Nej men vill ni följa mig så gör det på http://www.twitter.com/EmmaOskarina


Tändstickor eller eltejp

Nyligen hemkommna ifrån Torslunda, fick jätte god mat, nötstek med klyftpotatis och béasås. Smarrigt värre var det. Dom kan laga mat dom som ingen annan kan göra, man är alltid för mätt när man kommer därifrån, rättare sagt man rullar därifrån när man väl är färdig.

Ska göra mig en kopp thé och krypa upp i soffan och glo på någonting tror jag. Sitter redan och spelar på läppen och funderar på om jag ska använda tändstickor eller eltejp för att hålla ögonen öppna ett tag till. Den fyrbenta har redan tagit kväller hon ligger här brevid och är trött efter bus med Bullen. Hon snusar och sover så sött redan. Man blir ju bara mera trött utav att höra hennes lugna och djupa andetag. På tvn just nu är det Madagaskar, slutet dock, synd att man missade den. Det är en riktigt bra film.

Imorgon måste jag sparka mig i baken och ta mig i kragen och få upp lite tomtar och grejer, så man får lite mera julkänslor än vad jag har nu. Vill ha snö, massor och kallt 5 minus räcker för mig det är alldels lagom. Bara så att det inte plaskar och slaskar ute. För det blir så skitigt och man vill inte ta i bilen när man ska öppna några dörrar, men man har ju inget annat till val än att göra det ås man blir ju alldeles smackig om händerna när man ska göra det. Men men det är bara att bita ihop och torka av sig efteråt. Det går åt liter vis med spolarvätska, för hur man än gör håller sig på långt avstånd så nog f*n skvätter det och stänker ändå.

Jag vill ha en vit jul

Regn, regn och åter regn. När ska vi få skåda snö, vitmark och minusgrader? Det känns väldigt långt borta som det känns nu i alla fall. Man kanske ska ta och vänja sig vid vintrar som ser ut såhär. Men julkänslan kommer ju inte komma om det ser ut såhär. Jag vill ja en vit jul annars vill jag inte vara med! Då tänker jag trotsa och åka till Antarktiskt eller någon annanstans där det är snö.


Underbara lördag

Härliga lördag, ledig och allt. Det kan ju inte bli bättre, var upp med älsklingen när han skulle åka och jobba. Sen hittade jag tillbaka till den varma sköna sängen och slog på en film och lyckades faktiskt somna om ett par timmar. Riktigt härligt, det är inte alltid det händer, men så himla skönt att kunna göra det.
Har precis fått liv i våran fyrbenta donna och ska se om hon är nå intresserad av att gå ut eller hur hon vill göra.
Sen ska väl jag försöka hitta nå frukost och sen bara vara, tvätta lite och så. Det är ju sånt som måste göras.

Eftermiddagen kommer spenderas hemma hos mamma min, som ska bjuda på någon god mat, riktigt trevligt. Var ett tag sedan vi var ut dit. Blir inte lika ofta nu när vi båda två jobbar som idioter. Man orkar inte med allt som man gör när man går hemma och drar bena efter sig.

Jag kan inte förstå att det är den femte december idag, det är ju snart jul?! Hur kan detta komma sig? Det var ju nyss januari, men månaderna har bara flygit förbi utan att man har hunnit med dom, sitter och funderar och fnular på hur man ska göra eftersom att vi jobbar på julafton, men jag tror att det blir så att vi blir hemma på julafton och tar mamma på juldagen, nog för att vi jobbar då med. Ja vi har ett tag till på oss och fnula ut hur vi ska göra.


Blä, usch, urk

Gud vilken seg dag det har varit idag, jobbat och det har gått otroligt segt, kom iväg lite halvsent och dåligt väder på det. Uscha, och på det är jag på ett uruselt humör, grinig oggig ja allt på samma gång. Och jag vet inte över vad, bara är så.
Ligger på soffan och gör ingenting vettigt överhuvudtaget, ligger och funderar på vad man ska äta till middag idag. Kommer inte på nåt vettigt, har ingen inspiration till att göra någonting, tror jag har kommit in i en svacka.


Bitigt i fingrarna

Idag har det varit lite bitigt i fingrarna när jag jobbade, men inte så farligt, kan tänka mig hur de då kommer vara när termometern visas -25 grader. Vaknade till liv för ett tag sedan, tog med en skön lur på eftermiddagen idag, inte alla dagar jag lyckas somna men idag var en sån dag. Riktigt skönt, det behövs mer än vad man tror den lilla stunden, man får tillbaka lite energi och kraft. Nog för att man inte gör så mycket på eftermiddagarna. Som en dag som idag, blir inte många handtag gjorda här. Ska väl försöka komma på lite mat man ska äta så man får sig lite i magen.


Andra december tjugohundranio

En ledig dag till ända, och har man fått någon nytta gjord? Nja inte så värst mycket, fått upp dom sista gardinerna i alla fall, så nu ska det plockas och röjas så man kan få fram alla andra julsaker. Hm mysigt, längtar att få sätta upp alla tomtar och allting. Hoppas på att man kommer till lite mer julstämmning då.

Nu har jag två jobb dagar framför mig och sedan ledig i tre dagar, hm skönt, vet bara inte riktigt vad jag ska ta och hitta på å göra. Det löser sig nog är inte så orolig, funderar på att baka igen, saffransbröd och havrekakor, ett bröd som man bara bakar till jul i min familj, det är ganska roligt att man har sina traditioner som man följer år efter år och som går vidare i alla generationer. Mysigt enligt mig själv, men det är ju inte alla som tycker det.

Väntar på mat, den står i ugnen. Idag serveras köttfärs och potatisgratäng, riktigt mumsigt. Känns nästan som lite lyxigt att äta på en onsdag men det är ju ändå "lill-lördag" så då får man faktiskt.


Vila i frid



Idag fick hon somna in, p.g.a av att höftkulorna satt fel som hade lett till påsättningar på höfterna och artos.
Dom sa att man kan göra en operation om ett år när hon är fullvuxen, men att man inte vet om det skulle fungera, om man nu skulle ha låtit det gå ett år och provat så skulle hon ha fått lov att gå på smärtstillande, korta promenader i koppel, inte leka inte busa och stretcha så fort hon rört på sig, det är inte ett värdigt hundliv, så idag fick hon somna in i mammas famn. Tungt och jobbigt, men det var för hennes eget bästa. Så nu finns älskade Nova i hundhimmelen!

Jag jobbade när mamma åkte till veterinären för att hon skulle få somna in, jag visste vilken tid dom skulle vara där 10.00. Jag satt i bilen och körde och skulle svänga av ner till Runhällen, helt plötsligt från ingenstans så börjar tårarna bara rinna, och jag fick inte stopp på dom, kollade på klockan och den var då 10.20, då förstod jag, nu har hon fått somna in. Telepati, övernaturligt? Vad ska man kalla det? Det är inte första gången som det händer, att jag reagerar på så sätt, det har hänt flera gånger! Hjälp, vad är det?