28.04.2010

Solen skiner och det är vackert väder, men jag känner inte att jag skiner med den. Jag vet inte riktigt vad det är, en down period eller någonting. Det snurrar i skallen och jag skriver ner och låter det ligga i min mapp "opostade blogginlägg", förmår mig inte att publicera dom. Tråkigt men sant, men det har sina förklaringar till varför jag inte gör det utan dom får ligga kvar där dom ligger där dom ligger.

Är glad att jag har mina bollplank via telefon och msn, som man kan prata med om allting och få ur sig allt som händer och sker runtomkring, sånt som jag inte vill att vissa personer ska veta om, eller att dom ska läsa för att få vatten på sina kvarnar.För det är ingenting jag tänker låta dom människorna få.

 Lyssnar på musik och försöker tänka positivt, men jag är negativ ändå, mot mig själv hela tiden.Jag vet inte vad det beror på, jag har alltid varit självkritisk, det hade blivit bättre, men det har rasat tillbaka till gamla tider. Varför?Ingen som kan ge mig ett svar på det?

 Usch vilket negativt inlägg detta blev. Men det får ni leva med, det finns ingen människa på denna värld som är helt perfekt, hur skulle det se ut då? Om vi alla var perfekta, ingen värld som jag skulle vilja leva i kan jag ju tala om. Att alla skulle vara perfektionister, det skulle nog inte fungera.


25.04.2010

Hade en helt underbar dag igår i Stockholm med mamma och mina två systrar. Vi "rövade" bort lillasyster som fyller 15 år på måndag. Vi hade en liten suprise till henne, hennes födelsedags present från mig och stora syster var att vi bjöd henne på musikal Grease den svenska versionen med Sebastian Karlsson i från Morgongåva och Marie Serneholt som huvudrolls innehavare. Musikalen var jätte bra, dom har plockat ut alla go bitar ifrån filmen och satt den i Sverige/Stockholm under samma tidsperiod. Den är verkligen sevärd kan jag lova.

Vi parkerade bilen i Bålsta och tog pendeln in till T-centralen för att slippa köra i storstan och det var skönt. Vi intog en lättare lunch på ett lunchhak precis brevid Göra Lejon och sen vidare in till Mc Donalds och tog varsin kaffe och gick och satt oss på ett litet torg i närheten och lyssnade på ett blues band som spelade. Jätte duktiga karlar som spelade rätt sorts musik enligt mig. Sen tog vi oss till Göta Lejon och såg musikalen. Och som sagt den var jätte bra. Sen tog vi T-banan till Gamla stan och intog en kina restaurang och åt mat. Sen började vi resan hemåt till landet igen.

Och så skönt det var att sätta sig på pendeln igen mot rätt rikting och lämna storstan och komma hem till landet igen. Jag är verkligen ingen storstad brutta. Nä, all stress och alla människor. PANIK säger jag bara, huvvaligen jag förstår mig inte på dom som bor i det där hela tiden. Jag är slut efter att ha tillbringat en hel dag där så skönt att komma hem till landsvägar och skog och åkermark igen.

Så skönt att få vara varandra nära helt ensamma en hel dag, utan karlar och barn, nog för att jag älskar dom också, men ibland behövs det egen tid med mamma och systrar. Få prata ifred och ha kul och skoj och ladda batterierna med varandra. Så nu ska vi försöka införa detta som en tradition att ta oss iväg en gång per år och då till och med bo på hotell över natten.


23.04.2010

Det ekar tomt här, och jag är lika tom på ord, vet inte riktigt vad jag ska skriva, det händer ju i stort sätt bara samma saker hela tiden i mitt liv så det känns lite tjatigt att ta upp. Sen vill jag skriva av mig om vissa saker, men nä de finns vissa människor som läser och som inte alls behöver veta, så dom dokumenten får ligga kvar i mappen "opostade blogginlägg". Det känns tråkigt att det ska behöva vara så. Men jag tänker inte vara feg och låsa bloggen, tänker fortsätta ha den öppen och då istället väljer jag att inte publicera precis allting som jag skulle vilja göra. Tråkigt men sant.

Ledig i helgen, och dagen imorgon kommer tillbringas imorgon med mina två älskade systrar och mamma, för minsta syster fyller 15 år på måndag och därför ska vi iväg och fira henne lite granna och ha en hel dag för oss själva och ro om varandra ordentligt utan ungar och karlar, kan vara riktigt skönt ibland. Bara vi tjejer, lite lättare att umgås så ibland, man kan prata tjejsaker som man vill göra.
Sen vill man prata om vissa saker med sina systrar och sin mamma när ingen annan är med. Och då kommer ju detta tillfälle bli alldeles perfekt för det.
Så dagen kommer börja tidigt imorgon. Strax efter klockan 09.00 imorgon ska jag hämta storasyster och mellan 9.30-10.00 ska vi hämta upp lillasyster. Det kommer bli en heldag, men så underbart!


Foto taget av: Linda Kanfalk  


18.04.2010

En ledig helg till ända, dom bara springer iväg och det känns knappt som om att man har hunnit med att varit ledig, dom helger man är ledig går hur fort som helst och dom man jobbar är sega. Det är ganska konstigt att det kan vara så.

 Tjejerna hemkörda för denna helg, varit skönt att ha haft dom hemma en stund, nog för att det har varit lite liv och stoj men ändå. Har nyss smällt i mig tacos rester sen igår, så nu är man mätt och belåten och nöjd, slog mig ner i soffan och gick in på tv-tablå för att inse att det bara är skit på tvn ikväll. Hm jag som hade hoppats på att det skulle vara någonting bra att se, men där gick man på en skaplig nit.

Hade en ur trevlig kväll igår med grabbarna och de få tjejer som var med, lite vin, prat och jänke åk. Synd bara på vädret att det började regna men det gav ju sig till slut. Kvällen slutade på topp och jag var hemma igen vid 01.00 tiden och jag har inte alls varit så sliten idag, har mått oförskämt bra för att ha varit ute och svirat och druckit, ganska skönt det, med tanke på hur jag mådde sist jag var ute.

Idag har det varit en hemmaplock dag, tvättvikning, tvättning av kläder, plockning och doning. Slog nog i huvudet och tog fram vattkannan och blommorna fick sig en sup, jag som aldrig kommer ihåg det annars. Mamma och c/o kom förbi på en snabbkaffe när dom var på väg hem ifrån Saladamm där dom varit på besök hos storasyster med familj. Sitter i ett av dom alla dagliga samtalen med Linda.


17.04.2010

Tomt och trist har det varit här ett tag nu. Men har varken haft tid eller ork till bloggen dom senaste dagarna. Det har varit så mycket annat att göra och så senaste tiden.
Jobba och försöka hålla ordning i hemmet och hinna med att umgås med älsklingen.

Ledig helg, den startas i soffan idag med myskläder och morgonrock och en massa skit program på tvn. Tjejerna är hemma över helgen, skönt att ha dom här ett tag. Får ta vara på den tid som dom vill vara här.


Var hälsad våren med värme sol och allt vad de innebär

Solen och lite värme har äntligen kommit hit till oss! Njuter för fulla muggar av att bara känna solen smeka ens kind när man går utanför dörren. Var riktigt skönt att knata genom centrum i Silverstaden imorse och solen sken på himlen och var så vacker, men det är ju lite kyligt om mornarna, men det kan jag faktiskt ta och överleva. Bara av att ha solen här så man känner att våren kommer mer och mer är så skönt.

Skulle egentligen behöva vara ute i trädgården och mocka hundskit, plocka i rabatterna, köpa blomjord och blommor och plantera i blomlådorna. Men jag måste ta itu med städningen först, även fast de tar emot i detta väder. Men dammdinosaurierna anfaller då är det dags att göra någonting åt det, sen tror jag golvet skulle bli lycklig om de fick all lera och jockel borttorkat ifrån sig. Det var ett tag sedan sist, sen hade vi ju två hundar till här hemma i helgen och hjälpte till och röja, det blev ju inte mer städat av det om jag säger så. Så det är bara att ta itu med det, det är ju ingen som gör det åt mig tyvärr.


10.04.2010

Haft hela huset fullt av hundar och familj hela eftermiddagen, motorn har kommit i Saaben och mamma lagade super god thaimat, mätt och belåten. Tackar för det. Nu har dom åkt och lugnet har infunnits sig i huset igen, jag och hunden har parkerat våra rumpor i soffan och har inga större planer på att förflytta oss härifrån om vi verkligen inte måste göra det. Båda trötta och utslagna, jag har jobbat hela förmiddagen och det känns. Man är inte världens sociala människa kan jag ju lova. Känns som om att de är lite försent för att ta en lur. Blir slöglo på tv och bara vara resten av eftermiddagen och kvällen.

Dom har ju lovat fint väder i helgen, men undra tro var de är någonstans, de är grått, trist och ruggigt, ingen värme burr. Regnade hela morgonen och förmiddagen, blåste kallt och var trist. Vädergudarna har ju sagt flera helger i rad att de ska bli värme och sol, men de vädret måste ha rest någon annanstans för här är den ju inte i alla fall.

Medans mammsen var här fick hon hjälpa mig med deklarationen så nu är den inskickad och färdig. Skönt pengarna kommer till midsommar känns riktigt najs, pengar som jag kan stoppa undan och ha ifall att det behövs, ligga som ett buffert ifall det skulle behövas, och jag hoppas på att den bufferten kommer växa och bli lite större.

Avundsjuk och vill också

Sitter nedsjunken i soffan med morgonrocken på och myser. Lite tända ljus och massa onyttigheter står på bordet. Sitter och tittar på Talang, jag är så imponerad på dom som söker och är med, avundsjuk med för den delen. Skulle också vilja göra det och se hur långt man skulle kunna komma, men jag vågar ärligt talat inte. Stå där framför Bert Karlsson, Charlotte Perelli och han den andra. Huvva vilken scenskräck jag skulle få, men de skulle vara kul att testa och få ett utlåtande av riktigt proffesionella människor som vet vad dom pratar om. Vi får se om jag lyckas någon gång ta mig mod och söka till någongting i framtiden.

Kvällen kommer fortsätta lika lugn som den har börjat, imorgon vankas ny arbetsdag, skulle egentligen ha åkt hem till kära storasyster med familj imorgon och ätit mat men hon stackaren ligger magsjuk så då blev det ingenting med det. Får se om vi kanske åker hem till mamma istället.

Nä nu hämta ett stort glas cola och fortsätta titta på Talang. Ha en trevlig kväll mina vänner.

Me and my bestfriend morgonrocken

Ledig dag, spenderas i leggings och morgonrock, har inga planer på att kliva ur den.
Haft dagens vanliga morgonsamtal med vänninan i norr, dagens koll om man lever och mår.
Vaknade vid 8.30 tiden och låg kvar och drog mig en bra stund, hade först funderingar på att inte kliva upp överhuvudtaget, men nä morgonrocken blir min bästa vän idag istället.
Det ska verkligen vara kris om jag ska kliva ur den idag.

Dammsugaren ska få sig en vals lite senare, det behövs den fyrbenta puman här i huset drar nu med sig väldigt mycket grus och smutshem, har lertassar på hallgolvet så man ser var dom leder in till sängen direkt.
Så sängen ska nog få sig nya sängkläder också.

Ja vanliga hemmasysslor som man kan göra när man har morgonrocken på.
Nu tv en liten stund och en kopp (glas) thé till.

Påsken kom och är nu snart förbi

En dag kvar sen är påsken över för detta år, skönt att få återgå till vardagen med alla består som den innebär. Inte en massa ökad upplaga med tidningar och inte en massa måsten och hinna med att träffa och umgås med alla och att man får äta vanlig mat igen, visst de är jätte gott med påsk-mat, men med motta. Tacka vet jag riktig mat (husmanskost), det är vad som behövs för att få den rätta energin för mig.

Har nu två väckningar kvar av väckarklockor innan jag får ta och sova ut en dag, onsdagen kommer nog tillbringas i sängen och i soffan och inte göra så mycket vettigt. Men känner jag mig rätt är jag uppe och springer redan vid sju snåret på morgonen. Varför kan jag inte vara som alla andra som kan sova ut ordentligt när man är ledig?
Men de är väl tur de att jag inte är som alla andra, det skulle vara så himla tråkigt om de var så.

Jag är den jag är, ingen kan komma och ändra på det.
Duger de inte så gå då åt ett annat håll och stå ditt kast.
Jag tar ingen skit av folk som inte är vettiga eller står för vad dom gör.
Falska människor vill jag inte ha i mitt liv och har därför gjort mig av med alla
dom som funnits i mitt liv. De människor som jag vill ha i mitt liv ska kunna ge och ta.
Dom ger mig energi och jag ger tillbaka. Inte bara tar och tar och ingenting får man åter.
Nej dom kan jag lika gärna vara utan, jag har vuxit ifrån alla dessa "fjortis" fasoner!

Nej snart är det dags att bege sig till sängen och inta sovläge och sova ett par timmar innan klockan ringer igen och säger att åt mig att de är dags att ta på sig kläderna och åka och jobba. Men de är måndag och de brukar inte vara så mycket, sen är det ju en röd-måndag så de ska bli skönt det med.

Påsk i all ära

Påsk med allt vad de innebär, påsk-mat, umgås med familj och vänner. Letade av påskägg och allt.

Men först ska vi jobba innan vi kan ta och umgås med folk, vi är inte som alla andra på helgerna, dom vanliga vilar och sover på förmiddagarna och umgås med nära och kära på eftermiddagarna. Vi jobbar på förmiddagarna och umgås med nära och kära på eftermiddagarna. Allt för det mesta planerat in i minsta detalj för att det ska klaffa och gå så man oftast hinner med allihopa. Nåt som är skönt är att imorgon, vi ska hem till min mamma & c/o och dit kommer storasyster med familj och även lillasyster. Så där får vi flera flugor på en och samma smäll och det underlättar ju lite granna. Söndag eftermiddag ska vi hinna med pappa, en fika och sitta och prata och se vad som händer runt omkring oss.

Helgen kommer vara nykter, kan bero på att jag jobbar hela helgen, sen fick jag nog efter förra helgen, huvvaligen säger jag bara.
Sitter och laddar för att klippa älsklingen och sen åka till Saladamm och äta mat och bada vedeldad tunna. Mys på högnivå.

Men jag känner att alla har sån hysteri angående alla högtider som vi firar, det ska vara så mycket och att man ska hinna träffa alla. Man har inte mer än 24 timmar på ett dygn, om nu ingen annan har fler. Då skulle jag gärna vilja att någon skänkte några timmar till mig, för jag skulle allt ibland vilja ha fler timmar på mitt dygn för att hinna med allt som man vill göra.