Imorgon smäller det

för då åker vi till Rättvik på veteranmarknaden med älskade pappa. Åker tidigt imorgon bitti och kommer hem sen. Det är inte så svårt att gissa vem som sitter bakom ratten (Me) som vanligt. Men jag klagar inte heller för den delen.
Blir Ford Galaxie 500 XL -64. Mkt trevlig bil å köra.


Detta är skönheten.

Nej nu ska jag slå fart på grillen och lägga på ett par saftiga bitar och grilla! Mys

Äntligen helg

Japp nu har jag fått tagit helg, har inte haft en sån betyngade vecka. Har bara jobbat 2 dagar denna vecka. Ganska skönt det med, med tanke på att jag har en grisvecka nästa vecka, jobba 6 av 7 dagar.

Ska snart slå fart på grillen och grilla lite kött, bara älsklingen gör iordning grillen så kan jag fortsätta, kan inte lyfta så mycket, ont i ryggen och axlarna.


Kommentarer

Jag blir less på folk som kommenterar men inte vågar stå för vem dom är. Varför ska man då kommentera? Om man nu skriver någonting så måste man väl kunna stå för det och skriva vem man är. För ip-adresser syns så. Men men har inte tid att sitta och fundera på det nu!

Finns vettigare saker att fundera på istället, speciellt just nu när det är mycket som kommer hända inom snar framtid.


Ord i tomma intet

Nyss kommit ur duschen och känner mig som en zombie. Har ingen kontakt med yttrevärlden känns det som. Isolerar mig hemma och vill inte träffa någon. Vill knappt prata med någon heller. Jobbar och gör det jag måste sen vill jag bara vara hemma innanför dom trygga väggarna. Vet inte var det är men så känner jag just nu.

Är så less, på att folk inte kan leva sitt egna liv utan måste leva andras liv också. Och jag fattar inte varför det är så.

Nej nu ska jag leta på någon bra film och sen slänga mig i sängen och glo på den och skita i den yttre världen.


Lugn förmiddag

Här har det varit en lugn förmiddag, så skönt att få vakna vid älsklingens sida, det händer inte allt för ofta men nu för jag göra det nästan en hel vecka. Nu vankas "Våra bästa år" på tv och sen påklädning för att åka till jobbet och jobba kvälltur 12-20.30

Ja spel nörd nästa

Det måste vara jag, har suttit hela kvällen framför Jewel Quest och bara spelat och spelat. Snacka om att man blir beroende direkt och har svårt att ta sig därifrån, men nu är jag det och ska leta mig emot sängen.
Jobb imorgon, kvällstur. Känns ganska lugnt ändå.

Till helgen far vi till Rättvik, mysigt.!

Jag fattar inte varför han inte bara låter min familj vara, han har inget med den att göra och jag skiter i vad fan dom håller på mig, onödig information för mig. Så varför ens berätta om det?
Men men fattar mig inte på den människan, nu vill jag bara att han kan låta bli att tjola med min pappa hela tiden.
Liksom vadå? Ska jag sitta uppe vid hans föräldrar? Dom som nu sa att både jag och mamma var välkommna upp dit när vi ville. Eller skulle inte tro det? Eller man kanske ska göra så?

Får han veta hur det är, men det fattar han väl inte ändå. För jag vet inte hur många gånger jag har sagt det till honom nu. Måste verkligen fatta trögt! Nej nu ska jag inte reta upp mig på honom. Ska försöka få ner älsklingen i sängen istället.

Puss gó natt


Tröttmössa

Ja det är jag, helt slut efter en hel helgs arbete. Började i fredags med en kvällstus, dagtur i lördags och delad tur idag. Sitter som en zombie här och funderar på vad jag fortfarande gör vaken. Ska försöka få någonting i mig och sen nanna kudden, blir inge mera än så här nu. Imorgon kommer en mer ordentlig uppdatering


Tomma ord och meningar

Jag är inte som alla andra ibland, jag sitter och tänker väldigt mycket, ofta för mycket på saker som jag inte ska tänka på. Men det blir lätt så. Kan inte förstå varför heller för den delen.

Undra tro om man är en slags filosof som sitter och funderar och försöker lösa alla konstiga saker i huvudet.
Men blir det nåt bättre av de egentligen? Blir den någon skillnad på att jag försöker få saker till bättre ting?

Träffade ett par gamla kompisar idag när jag var in till stan och köpte en tårta, firar ju ända namnsdag idag så varför inte fira med en god tårta. Dom frågade hur jag mådde och var jag bodde och så. Men där såg jag direkt vilka problem dom hade med mitt nya förhållande, det märktes direkt. När vi började prata för dom sa en massa saker som kändes väldigt obekväma, sen vet jag inte hur mycket dom har hört av mitt ex heller för den delen.

Men skit samma om det, dom kan jag både ha och mista om jag säger så känns som om jag klarar mig utan dom.
Det är tråkigt att det ska behöva vara på det viset, men det är bara att acceptera det och gå vidare i livet, men visst svider det att det ska behöva vara så.


Mobbning

Mobbning är en sak som nästan ingen törs prata om för att det är så mycket hysch runt omkring det.

Internet mobbning är inte en lätt sak egentligen, många tror att den inte är lika farlig som annan mobbning, det spelar ingen roll om det bara sker en gång det är samma sak i alla fall och någonting man måste anmäla, för om det inte görs så eskalerar allting och allt kommer bara bli värre med tiden.

Många tänker säkert att nu svamlar hon i nattmössan, men jag vet precis vad jag pratar om tro mig.
Jag var utsatt för mobbning genom hela grundskolan av någon anledning, jag stack inte ut eller någonting, jag var en helt vanlig tjej som ville komma igenom skolan som alla andra.
Det spelade ingen roll om jag bytte skola eller hur det var allt fortsatte precis som om att så skulle det vara, jag skulle gå igenom detta helvete. Jag gick igenom både fysisk och psykisk mobbning, kan inte säga vilken som är värst men jag vet vilket som satt sina spår som sitter i än.

Och det konstigaste var att dom som mobbade mig var ju såna snälla och fina barn inte höll dom på med sånt heller.
Nej nej, mamma satt som klassförälder tillsammans med min ena mobbares mamma, och hon trodde ju inte på det heller utan det var tomma ord som hon sa.

Jag vet inte hur många gånger jag har suttit med denna "mobbing-grupp" som det kallas, och man fick prata om hur man skulle göra för att få det bättre, jo att dom bytte skola? Nej men så kan man ju inte göra? Skulle jag byta? Nej för då lät jag dom vinna och det skulle dom inte få göra. Denna grupp med lärare som man gick och pratade med gjorde inte ett skit, det hjälpte ingenting, det fick allt att bli värre bara jag lovar. För det var inte det lättaste att möta dom efter att dom varit på ett möte med dom.

Och jag har ju en mamma som har gjort allting för att det ska bli bra för mig så jag ska slippa mobbningen. Hon gick till och med till rektorn på den skola jag gick på 4-9 och sa till honom att om det inte hände någonting NU så skulle hon anmäla personligen. Men han sa att det kunde hon ju inte göra med tanke på att hon jobbade på skolan, men vad hade det för betydelse nu var hon där som egenskap som mamma åt ena hennes barn och inte som anställd.
Visst det blev väl bättre för en tid men sen var det inte lika jävligt igen.

Men denna gången sa jag ingenting, jag vågade inte erkänna, för jag skämdes så att det inte var sant åt det.
Jag har många lärare på Fjärdhundraskolan att tacka som hjälpte mig och fanns för mig och stöttade mig under min skolgång. Speciellt en Stefan Lövgren är en av dom, min stötte pelare genom allt. Genom honom fann jag musiken och med den rymde jag tid och rum som fick mig att komma bort och få glömma allt för en stund. Utan honom vet jag inte hur illa det kunde ha gått. Vi har varit så ovänner att vi gått åt varsitt håll men alltid förlåtit varandra och kramat om varandra igen och blivit vänner. Han har skällt på mig så många gånger att jag rökte men det struntade väl jag i.

Alla år av mobbning har satt sina spår och som sagt många av dem sitter kvar än idag. Men dom åren har gjort mig till den jag är idag. Det har varit en tung tid och jag kommer aldrig glömma den, den sitter fast och kommer aldrig försvinna. Jag vet inte om jag skulle klara av att gå på en återträff med den klassen 9 A i från Fjärdhundraskolan om jag ska vara ärlig. Skulle inte kunna se dom i ögonen. Men dom skulle nog bli chockade, jag är starkare än vad folk tror. Jag har klarat av mycket.

Funderingar

Jag har funderat på detta mycket ett tag nu. Om man skaffar sig en blogg en bilddagboken eller vad det än är, varför låser man då den så bara vissa utvalda kan läsa den?
Vad är det för mening med det?
Om man gör så kan man ju lika gärna skita i att ha det då kan man ju vara utan, min åsikt om det hela är att man då inte kan stå för vad man skriver eller lägger ut för någonting, nu är det säkert vissa som anser helt andra saker än vad jag gör. Men det är någonting jag kan ta. Alla människor tycker inte lika saker, men detta är en sak som jag kan irritera mig på. Eller att man hattar med att ha den låst eller öppen varför håller man på så?
Om man inte vill att vem som helt ska få läsa så kan man ju lika gärna skriva en dagbok hemma och låta dom läsa sen när dom hälsar på eller?!

Jag är så trött på människor som inte kan stå för vad dom gjort/skrivit och sen när allt kommer fram så då låser man bloggen för att det tydligen blev jobbigt av att få reda på att vissa människor läser och får reda på vad man skriver om andra människor, för att snacka skit så där, det gör man inte ostraffat alla gånger.

Ha, ja det gick bra denna gång för denna person, men om det skulle bli en till gång så lovar jag att det inte går lika bra.

Najs :D

Är du ledig till fredag eftermiddag, ska bli riktigt skönt, sen jobbar man hela helgen.
Det var väl skitsamma för älsklingen jobbar ju han med så det spelar då ingen roll om jag jobbar eller inte.
Ligger nu i soffan man datorn i knät och har precis stoppat lite mat i huvudet, pasta & köttfärssås. Riktigt gott.

Imorgon ska jag besikta om pärlan, ska ju inte vara nå problem nu när det är nya grejer som sitter på den.
Sen kanske jag ska träffa min bästaste Emelie, och tjöta lite skit. Har inte träffat henne på ett par veckor.
Har jobbat som en idiot och sen legat dålig.

Var en riktigt skön dag på jobbet idag, jobbade bara till 13.15 och så går man inte på igen förrän 13.00 på fredag så man kan ju säga att jag är ledig i 3 dagar.

Nej nu ska jag leta reda på var min älskling försvann och hångla lite.

Slut som artist

Sitter här, har kommit hem från jobbet för ca 1 timme sedan. Har hunnit fått i mig mat och duschat. Sitter nu ner sjunken i soffan och är helt slut. Trodde allvarligt att jag skulle flyta bort på jobbet idag. Äcklig kvav konstig värme som gjorde att man svettades så fort man gjorde någonting och att man knappt kunde andas ibland. Kan hoppas på att det är bättre tills imorgon, men förmodligen är det att hoppas på för mycket.

Var hemma hos mamma igår och åt och dom drack, jag körde som vanligt. Men jag klagar inte över det. Är hellre nykter och mår bra dagen efter faktiskt. Pratade med Madde och nu ska hon rita upp en tattoo åt mig. Ska bli så jävla nice.

Mycket bättre

Nu så äntligen mår jag mycket bättre, har inte längre migrän. Men är idag väldigt loj av tabletterna, så det blir till att hålla sig lugn även idag. Stolpiller va det mest obehagligaste jag har varit med om kan jag ju tala om.
Dom fungerade i alla fall och verkade fort så det var ju tur det, men just själv känslan av dom går knappt att beskriva.

Och jag kan ju tala om att man går ju rätt roligt efter att man fört in dom, ser ut som om man är så skitnödig så man går på tånaglarna och går och kniper ihop för att det inte ska komma i byxan.
Är väldigt glad över att jag var själv hemma, vägrade att ta dom medans älsklingen och Putte var hemma, för dom hade ju retat livet hur mig och det klarar jag mig utan.

Kan ju säga att dom har haft det väldigt roligt åt detta att jag ska ta stolpiller, men haha jag är så glad att dom fungerade för jag visste inte var jag skulle ta vägen.

Daniella kom igår, Johan & Putte var och hämtade henne igår kväll. Får se hur länge hon stannar. Så mysigt att ha en av dom hemma igen. Får se om man ska hitta på någonting med henne, kanske skickar ner henne till Tärna och badar om hon känner för det.

Linda jag skulle vilja ha en fotorunda med dig igen och ta några nya kort...

Jahapp

Gav med mig och ringde till läkaren mitt på dagen idag.
Har fått ny medicin som jag ska hämta ut bara jag får upp älsklingen ur sängen så jag kan få skjuts.
Ska inte köra bil i detta tillstånd, är yr och illamående och har ingen kontroll över mig själv.
Så då är det ingen bra idé att sätta sig bakom ratten att köra heller.

Hoppas på att den fungerar så att man kan få må bra igen, skulle höra av mig till läkaren imorgon om den fungerade annars så skulle vi prova på nåt annat och det var sprutor men jag har ingen aning om vad det skulle vara för sprutor och det vill jag helst klara mig utan. Sen finns det nässpray men det kan jag ju inte använda eftersom jag är så känslig i näsan som jag är och börjar blöda näsblod direkt då och det är ju ingen hit direkt.

Soffläge

Ligger här i soffan och funderar. Måste nog ta mig i kragen och ta kontakt med en läkare om mitt huvud.
Nu är jag inne på 3 dagen med huvudvärk och så länge brukar jag aldrig ha det.
Migränen brukar gå över om man tar en tablett och får sova men inte denna gång, utan 2 dagar med migrän och 1 dag men huvudvärk är inget trevligt alls.

Var och besiktade pärlan nu på morgonen och dom vill se bilen igen, måste byta spindelleder på båda sidorna och sen ska vi byta det sista hjullagret fram sen är den klar att kunna säljas. Ska ända bli skönt att bli av med den bilen. Har haft den ett år och lite till, bra första bil men nu vill jag ha nåt annat och om inte annat nåt nyare.

Vi måste ju kunna bli idiotförklarade av alla om kvällarna nu, ligger och kollar på Emil i Lönneberga, men dom filmerna är ju så bra så att det inte är sant åt det. Älska Astrid Lindgrens alla figurer.

Fick ett samtal igår kväll om en fråga om jag vill komma upp till Ullånger och ja det vill jag men kan ju inte eftersom att jag jobbar, skulle ha fått skjuts av en som va här nere i krokarna. Kan ju hoppas på att det fungerar nån annan gång senare efter att jag har slutat jobba för jag vill så gärna åka upp och träffa allihopa igen och speciellt Ellie, Erik & lilla Timmy och när man även är där så kan man ju svänga förbi Sundsvall.

Ja mycket planer är det på gång här just nu, sitter och spånar lite varje kväll. Kan ju hoppas på att det bli nåt bra av det hela.

Vad livet kan ändras

Gud vad livet kan vända fort, lika fort som det går att vända på en 25 öring ungefär.
Mitt liv är inte alls sig likt jämfört med va det va förut.
Och det har ändrat sig till det positiva och det är det bästa av allt.

Många vet inte hur svårt det samtidigt har varit för mig.
Har fått lov att lärt om en massa.
Man har levt på ett sätt så pass länge att man inte vet hur man levde innan.
Man vet inte vem man är längre till slut.
Men jag hade inte svårt att hitta tillbaka till mig igen.

Jag har många att tacka som stöttat mig hela tiden, låtit mig gråta ut, fått prata och allting.
Ni anar inte hur mycket det betyder för mig.
Sen har jag förlorat en del, men det är sånt som händer, men det svider i mitt hjärta att dom tog ett steg åt sidan.
Ville inte att det skulle hända men nu har det gjort det.
Men jag har hittat nya, även fast dom inte kan ta samma plats.

Allt blev så konstigt, en massa missförstånd med en, en som tolkade allting fel.
Vet inte hur jag ska göra för att kunna få det bra igen, om jag nu kan göra det.
Vet inte det hellre, tiden får väl utvisa vad som kommer hända där.

Imorgon ska min pärla besiktas, hoppas på att det går bra att det inte är allt för mycket som behöver göras.
Sen förhoppningsvis är hon såld.
Kommer sakna min pärla som startar i alla väder och går som en klocka


Provar igen och hoppas

Gör ett nytt försök med att lägga ut länken igen http://emmaoskarina.blogg.se/minkarlek hoppas på att det går bättre denna gång och att alla kommer in på den

Nu så

Nu har jag även en ny blogg som enbart handlar om min kärlek känns tjatigt att skriva det här så den heter:
http://emmaoskarina.blogg.se/minkarlek

Det är väldigt dåligt med uppdatering här nu men har haft strul med alla datorer här hemma.
Men nu har jag fått fart på min gamla Bettan så nu har jag en dator igen, ska bara plugga i den externa hårdisken så jag kan få alla mina bilder och allt annat igen.

Sen så jobbar jag så mycket hela tiden så man sitter inte så mycket vid datorn nu heller.

Hade kortdag idag jobbade 7-12, riktigt skönt med tanke på att man ska jobba hela helgen.
Är inte sådär jätte taggad för det men det är bara att bita ihop, de kommer säkert gå jätte fort.
Imorgon jobbar jag delad tur.
6.45-21.00 trevligt, men jag har rast en stund mitt på dagen så då åker jag hem och äter och slår omkull mig en liten stund.

Nej nu ska jag glo på tv och sen invänta herr Eriksson som skulle komma förbi och fika!

Flera timmar på dygnet tack

Ibland känner jag att det skulle behövas flera timmar på varje dygn så att man skulle hinna allting.
Min älskade äldsta systerson fyller 5 år idag, ska till V-ås till Biltema och handla delar till racer golfen och så ska vi titta på en hund.
Hur ska man hinna med allt detta när man har 24 timmar på ett dygn och man jobbar och sliter först.
Men men får omprioritera.
Ska ringa och kolla om vi kan komma imorgon istället, det skulle underlätta väldigt om man säger så.

Förkylningen har inte släppt heller, hostar och jag hostar, ett under om man inte blöder i luftstrupen snart som de rispar varje gång jag hostar.

Smart as..

Skulle ju ha friskanmält mig idag och det måste man göra innan kl 14.00, och kom jag ihåg det?
Sov till 13.00 idag, och det bevisar på att jag inte mår bra, väldigt sällan jag sover så länge.
Är alltid upp mellan 9 och 10 varje dag när man är ledig.
Men det var riktigt skönt att få sova.

Satt här hemma på altanen igår kväll under ovädret som drog förbi.
Det var ett sånt vackert skådespel på himlen, vilket fenomen egentligen.
Det är facinerande, naturens egen gång, och det är en kraft man inte kan behärska.
Och den kom ifrån olika håll och möttes på mitten på nåt sätt.
Nej det var helt underbart.

I natt har jag hostar så jag tror snart jag hostat sönder ett revben, har sån träningsvärk i magen så jag snart håller på att dö. Men men det är bara att härda ut för det bli väl bättre snart hoppas jag.
Nej gå och byta om och åka till Salbohed med älsklingen som ska dricka Com & Vråla med några vänner och en annan håller sig som chaufför.





F*n också

Hade ju hoppats på att en dags ledighet skulle skrämma bort förkylningen.
Men se så fel man hade om den saken, är tvär däckad idag.
Hostar så jag tror allt där inne ska komma upp när jag hostar.
Inget trevligt alls.
Men jag ska försöka ta mig till jobbet imorgon, känner mig så dum att vara sjuk.
Speciellt när man går som vikarie. Men men det är inget som jag kan göra nåt åt.



:/

Vad har jag gjort för ont för att få denna förkylning att bryta ut?!
Inget trevligt, tur att man jobbar kortdag idag så kanske man hinner kurera sig tills man går på igen fredag 12.00.
Man kan ju alltid hoppas. Hade mys med Julia igår, älsklingen va till Umeå med Pelle och köpte bil så det var bara vi hemma. Var till Hillingen och badade, handlade åt mat sen kröp vi ner i källaren och tittade på film och där somnade vi båda två tydligen, älsklingen kom hem vid 4 snåret och nu har han åkt och jobbar så han är ju skapligt sliten, han hann sova en timme, kändes som om det lika gärna hade kunnat kvitta.

Nej få i mig teet och se om det hjälper sen ut med hunden, få på sig lite paltor sen jobba ett par timmar tills efter lunch ungefär och sen få gå hem och njuta av ledigt till fredags lunch.