31.03.2010

Haft en urmysig dag, började med en rejäl sovmorgon för att vara mig sov ända fram till klockan var efter nio. Riktigt skönt att få sova ut nån gång ibland, eftersom de inte händer allt för ofta. Vaknade till liv och gnuggade sömngubbarna ur ögonen och fick på mig lite paltor. Åkte hem till mamma och snyltade lite frukost (så tråkigt att äta ensam, bättre med sällskap), satt där ett tag och pratade lite grann, så skönt att jag och min mamma har en sån öppen relation till varandra och verkligen satt sitta och prata om allting. Sen åkte jag hem till min allra käraste gumma i Västerås och tog en fika och myste med hennes underbara dotter. Satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Tack gumman för kläderna!!!!

Nu sitter jag hemma och väntar på att älsklingen ska ringa och säga att jag ska åka in till staden och hämta honom och så att vi kan äta lite latmans mat, orkar inte stå vid spisen idag. Han är in och hjälper våran lilla herr Eriksson och lastar bil och släp på fabriken. Sen blir de hem och bänka sig i soffan och titta på alla program som går på tv och sen dyka i säng så man orkar med arbetsdagen imorgon. Men har en känsla av att jag kommer kunna få vänta ett tag på att dom kommer ringa och säga att de är dags för mig å åka.


Vad lätt allt va när man var liten

Tankar som far i huvudet men jag får inte ordning på dom, de är så mycket som man vill göra men det finns en hel del som hindrar en från att göra det. Ska börja beta av en del av listan efter påsk så att det i alla fall börjar hända någonting. Men listan är lång på saker som man vill göra. Man får prioritera för att få saker och ting i rätt ordning. Det är både större och mindre saker som står på denna lista, men de är just det i vilken ände som man ska börja?!

Vad enkelt det var när man var mindre. Inga krav och inga måsten. Man behövde inte jobba för att tjäna pengar så man kunde leva, betala räkningar, handla mat och allt som man måste nu när man är vuxen. Då kunde man "leka" med sina vänner och allt var så okomplicerat. Man de enda kravet och de enda måstet man hade det var att gå i skolan och göra sina läxor, tänk om det kunde vara så enkelt nu med.

Men nu är det som så att man inte är liten längre, man kan inte gå till mamma och pappa hela tiden.
Nu ska man stå på egna ben och klara sig själv, dom finns där som ett stöd i bakrunden bara.
Och jag har ju den turen att mina föräldrar finns i min närhet hela tiden, i vått och torrt vad som än gäller.
Nu är man vuxen och måste göra alla dessa tråkiga vuxen saker som vuxen livet innebär.
Jobba, städa, tvätta, laga mat, handla, betala räkningar etc.



Foto taget av: Linda



Ekar tomt här och orden är någon annanstans än hos mig

Här har det ekat tomt över helgen. Men det har varit fullt upp hela tiden. Är tom på ord, vet inte riktigt vad jag ska skriva heller.
Det har hänt en massa skoj i helgen, jag hör och häpna nu mina vänner jag var ut och festade i fredags, bra dragen blev jag, fick i mig en liter vitt vin och ett par cider, så i lördags mådde jag verkligen som jag förtjänade. Hela förmiddagen tillbringades sittandes på toagolvet med huvudet i toaletten.
Men smakar det så kostar de som jag fick höra utav en kär vän, och det stämmer mycket väl. Det var ju jag själv som vickade i mig all alkohol och ingen annan. Men det var länge sen jag hade så trevligt på en fest, massa trevliga människor som förgyllde min kväll.


25.03.2010

Idag har det inte varit en lugn stund! Jobbat, hem svidade om till lite bekvämare kläder och fick i mig lite granna att äta, sen bar det av till kära mor på en snabb visit för vidare in till stora staden Enköping för stodhandling, så nu är varenda förråd i huset påfyllt så vi klarar oss ett tag. Sen har jag varit duktig att betalat räkningarna så har man även det avklarat för denna månad, nu är det bara det som dras på autogiro kvar, men det är ju inget som jag kan påverka, det måste bara finnas pengar på kontot så dom kan dras.
Nu sitter jag nedsjunken soffan med myskläder och har paltkoma så jag tror jag svimmar, middagen idag bestod av ärtsoppa och våfflor efter det. Det är ju ändå våffeldagen idag, passade på att köpa ett dubbel våffeljärn på Ö&B idag när jag var dit, dom hade för ett bra pris, så det var bara att passa på.

Imorgon vankas en ny arbetsdag, sen hoppas jag på att min kära syster inte har huvudvärk så vi kanske kan ta oss ut för att förtära varsin öl/cider och glo på folk och sitta och snacka skit, så skönt det skulle vara.


24.03.2010

Sitter just nu och fördriver tiden med en djuprengörande ansiktsmask, så skönt. Får se om det blir nå bättre, de brukar kännas renare och bättre efter en sådan.
Blev sugen på att lägga en när jag såg ansiktsmaskerna inne på Lindex när jag var där med Mia, kom då på att jag har ju såna hemma.
Blev en fika på Johansson´s, blev en baguette fylld med räkor och rhode island dressing och en cola till det (smarri smaskens). Trevligt att bara få ha varandra nära en stund och få prata av sig om vad som händer och sker runt omkring.

Idag har jag tagit det stora beslutet, nu ska jag påbörja projektet sluta röka! Har tills nu rökt 4 cigaretter. Känns riktigt bra, har knappt snusat heller. Så inom snar framtid ska det vara slut rökt, sätter inget datum eller någon tidspress utan bara att jag ska sluta det känns bäst för mig, plockar bort onödiga cigg lite här och var under dagen.

Jag har ju haft sådan hosta senaste tiden, och nu har jag kommit fram till att det beror bland annat på rökningen.


Kvällsprat

Nyduschad, morgonrock och linne och handduken kvar på huvudet. Sitter klistrad framför dom desperata hemmafruarna, med en skål popcorn och ett stort glas med cola till det. Kan inte önska mig något annat för en lyckad lugn kväll, jag vill inte ha de nå annorlunda än vad jag har det.

Imorgon har jag planerat in en fika på stan med en kär vän som tar sig till staden för ärenden och bokar in mig i mellan =). Sen vet jag inte mer vad jag ska göra med min lediga dag, sova ut ordentligt. Säger jag varje gång och de händer nästan aldrig, men man kan ju hoppas i alla fall att det ska göra det.

Sitter och tänker på vad jag ska göra med mitt barr på huvudet, vill göra någonting nytt, fräscha till mig lite grann. Men vad ska man hitta på och göra?! Jag vill ha längden som jag har, trivs med mitt långa hår, de är jobbigt att de är så tjockt bara. Ska slänga i lite ny färg också, men det gör jag själv med hjälp av min kära mor eller kära syster. Blir billigare så, kör ju med samma märke och samma färg hela tiden så de känns som om att de inte gör någonting. Någon som har nå trevligt tips på vad man kan göra med ett ganska långt och tjockt hår?

Idag var det inget vidare väder å jobba i, blev blöt och fuktig hel och hållen, men det är bara att le och se glad ut.Vägarna var inget roliga för fem öre. Moddiga, slaskiga och skitigt. Snö kom ner hela dagen, dom sa ju att de skulle gå över i regn, de gjorde det visserligen ett tag, men inte tillräckligt så snön skulle försvinna. Vill ha ett riktigt skyfall med regn så all snö försvinner så våren kan få komma på riktigt nu!


Tankar ur mitt huvud

Att få ett barn som har ett handikapp, tex förståndshandikapp eller egentligen vad som helt, måste vara otroligt svårt i första skedet. Det måste vara lätt att man lägger skulden på sig själv, att vad har jag/vi gjort för fel.
Men vilken skillnad de är nu jämfört med då, nu vet man så otroligt mycket mer och man kan få mer stöd och hjälp på olika plan.  Förr när man fick ett barn som hade ett förståndshandikapp så lämnade man bort de, satt det på instutution för att då ville man inte ha barnet. Hur fel är inte det? Att bli inlåst bara för att man föds med hinder. Det är så himla fel, jag har sett ett sånt bra exempel på en man som blev satt på instutution av sina föräldrar när de framkom att han hade Downs syndrom, vårdarna fick för sig att han inte hörde någonting och satte då på honom hörapparater på hans fullt friska öron och sen åkte dom buss, tänk dig själv att först bli påtvingad hörapparater fast du hör och sen bli satt på en buss full med folk med hög ljudvolym. Om jag säger så här, han åker inte buss idag, för han förknippar det med volymen och smärtan i öronen.

Sen inte bara det att man bara blir bortlämnad, utan att folk anser att man är ful och äcklig att man inte är värd att leva bara för att man råkade födas med en handikapp, som man inte väljer sig att födas med. Man måste accpetera att alla människor är olika, det finns ingen annan som är exakt likadan som dig, jag anser att det är riktigt bra att de är så.
Alla människor är lika mycket värda även fast man är sjuk, har en sjukdom eller någonting annat.

Alla har vi rätt att bli älskad för den man är, det är många på denna jord som känns sig oönskad och som inte får kärlek av sina föräldrar eller utav någon annan i sin närhet och de är väldigt viktigt att få det. Likadant med tillit, de är något som är viktigt att man känner till någon, men tillit är ingenting som bara finns där på några minuter. Det är någonting som man måste bygga upp tillsammans, men det kan raseras fortare än vilken tid det tog att bygga upp det. Det är svårt med livet, det är hårt och orättvist. Det är många prövningar som man ska gå igenom här i livet. Man kan vara på väg att ge upp och skita i precis allting, och då vänder allting på en fem öring och de går uppåt igen. Sen man tror sig veta vilka som är ens vänner, men så fel man kan ha, när det verkligen gäller så vet man vilka de är som är ens riktiga och äkta vänner, det är de som står kvar brevid dig och inte springer iväg.


Min söndagmorgon

En vanlig söndag morgon i mitt liv när jag är ledig!
En flera nummer förstor t-shirt, mjukisbyxor och håret uppsatt i en slarvig boll i bak för att hålla håret undan.
Bänkad i soffan framför Nyhetsmorgon. Det skulle vara några intressanta ämnen som de skulle ta upp idag; Om att födas som en kvinna på utsidan och en man på insidan, ett syndrom som drabbar 10 nyfödda barn om året. Sen skulle dom även ta upp om dom som tidigare levt undangömda de förståndshandikappade med t.ex med Downssyndrom, de finns många nu som kommit fram och har fått en karriär, han som är med i Ica reklamen (Mats Melin). För mig ett viktigt och intressant ämne, är nog för att man är utbildad och läst väldigt mycket om det när man gick i gymnasiet.
Sen saker som kommer upp som är mer eller mindre intressanta; Urplock ur vårens mode, Sahlin vs Reinfeldt, Let´s dance finalisterna. Sen nu en annan sak som för mig kommer bli intressant att laserbehandla sin översynthet så man blir av med den. Min dröm att att få göra en laserbehandling för att bli av med mina synfel (närsynt & brytningsfel). Det är inte roligt att vara helt beroende av mina glasögon, har provat linser och ingenting som fungerar för mig.
Utan mina glasögon är jag handikappad, kan inte göra någonting, inte köra bil för jag ser ingenting utan mina glasögon, jag måste hela tiden ha ett par glasögon ligga i reserv som fungerar med ungefär samma stryka som jag har ifall det skulle hända någonting med dom glasögon som jag vardagligen använder.

Nej nu frukost och uppmärksamheten mot tvn.

Huvudvärk & tandvärk ingen bra kombination

Det är en jätte härlig och fin dag, men jag sitter inne och mörklägger allt jag kan. Dagen började med att jag vaknade med jordens fetaste huvudvärk, men med lite frukost i magen så lättade den lite grann i alla fall. Tog mig i till staden och fikade med kollegorna och en kär vän. Mycket skitsnack och roligt. Känner när jag sitter där och dricker kaffe att tandvärken börjar smyga på igen (har en visdomstand som växer diagonalt, tuggytan växer mot tanden framför) och med det börjar genast huvudvärken bli värre, kom hem och tog två alvedon och en tramadol som jag så snällt fått av min underbara mamma att ha i nödsituationer, så nu värkar dom, går som en zombie och har ingen riktig kontakt med omvärlden, de är drag i grejerna, men det enda som hjälper när man har sådan smärta. Jag kan säga att jag är riktigt glad över att jag är ledig imorgon också, man är loj även dagen efter när man har tagit en sådan dos. Jag känner mig ärligt talat full, även fast jag inte druckit någon alkohol. Jag önskar inte ens att min värsta fiende fick känna av denna blandade smärta kan jag tala om

Appropå alkolhol så hör och häpna så tog jag faktiskt ett glas vin i går kväll, jag som ratat alkohol så länge, inte varit sugen eller någonting. Senast jag drack någonting överhuvud taget var på julhelgen när jag tog en cider, hm ja jag är väl den mest tråkiga 20 åring på denna sidan jordklotet, men jag tycker att de är godare att ta ett glas cola eller jucie eller någonting. Sen känner jag inte något behov utav att hälla i sig en massa alkohol för att ha roligt, nej de har jag lika gärna nyketer om inte mer egentligen. Men jag har mina åsikter och de finns dom som anser att jag är helt knäpp i bollen som tycker så. Men smaken är som baken väldigt delad!

Full fart emot helgen

Säger som morgonzoo gänget på rix fm: "Full fart emot helgen". Ja nu är det helg igen, ledig är jag med på det, kan ju inte bli bättre, får se vad den har att erbjuda, tänkte fråga en vän i grannstaden om hon har lust att träffas och umgås lite grann. Det var ju ett tag sedan igen som vi träffades, tiden springer iväg och man har fullt upp på varsitt håll så varje stund man får tillsammans är man överlycklig för.
Har en känsla om att jag kommer bli väldigt mycket garageänka denna helg då det ska meckas väldigt mycket Saab så den får komma på rull igen, ska bli skönt att få en riktig bil att åka i, nog för att det inte är nå större fel på BMW;n, men Saaben är en säkrare bil, nyare och fräschare om inte annat.

Nu märks det verkligen hur mycket snön försvinner, det sjunker för var dag som går, skönt att den snart är borta. Vill ha sommar och värme och sol och bad med familj och vänner. Tänka sig en fin eftermiddag/kväll slå igång grillen och grilla lite kött/kyckling dricka nått glas vin och umgås med människor man trivs att ha i sin närvaro. Gud så underbart det skulle vara. Nej nu åker Spotify på och sen plocka och dona här i hemmet. Kanske skulle fråga snabeldraken om han är med på en vals, förhoppningsvis så svarar han ja som alltid.

Ha en trevlig kväll mina vänner om vi inte hörs senare <3

18.03.2010

Telefonförsäljare är ett slag för sig, nog för att dom har det som jobb, men hur roligt kan det vara att ringa och vara påstridiga och försöka pracka på saker på folk som inte är intresserade, vill jag köpa underkläder, försäkringar, säkerhetstjänster och vad nu allt dom ringer om, så tar jag väl isåfall kontakt med det företaget om jag vill och är intresserad av att köpa tjänster av. Kläder och etc köper jag i butiker där jag kan gå in och titta och känna på varan om det är någonting för mig. Det kan inte vara roligt att vara telefonförsäljare, gud så himla mycket skit dom får ta, jag är en av dom, jag kan vara riktigt otrevlig emot dom faktiskt, men de står jag för! Eller som när man svarar och de är tyst i luren och efter några sekunder så tutar de upptaget, de är också en sak som irriterar mig.
Nog pratat om det nu.

Sitter här med jordens paltkoma, middagen blev potatis, köttbullar, brunsås och lingon. Riktigt smarrigt och gott, men man äter ju alldeles för mycket när det är så gott, så nu har jag parkerat min rumpa i fotöljen och reser mig inte förrän jag ska ner i duschen och sen vidare till sängen om jag säger så. Blir nog en lika tidig kväll som alla andra kvällar, jag är nog den mest osociala människan på denna planet när jag jobbar, går och lägger mig vid ca 21.00 varje kväll när jag jobbar. Ja ibland även när jag är ledig, men man blir ju så van att man lägger sig samma tid varje kväll så kroppen blir så inställd på det.

Så nu säger jag god kväll!


Snö?! NEJ vår vill vi ha

Vaknat till liv och gnuggat sömngubbarna ur mina ögon, tittar ut och ser att bilen är vit, det har med andra ord snöat någongång under natten. NEJ! det är inte sant, vill ju inte ha mera snö utan nu vill vi ha vår, värme, sol, fågelkvitter och blomster. Men jag har hela tiden anat att vi ska få ett bakslag eller det blir kanske flera vem vet och nu har ett kommit. Men nu ska vi inte deppa ihop bara för det.

Känner mig duktig såhär på morgonkvisten, MorgonZoo gänget håller mig sällskap via webbradion, hängt en maskin tvätt och nu rullar en ny tvätt rullar och går. Ska nu göra i ordning lite frukost och sen få på mig lite anständiga kläder och åka hem till min älskade mamma, ska följa med henne till Uppsala till läkaren som sällskap och som chaufför.


Barnvakt med en massa bus

Ännu en ledig dag till ända, har strosat runt med mjukisbyxor och en collagetröja på mig och håret uppsatt i en slarvig knut mitt på skallen. Jag har trivts jätte mycket, haft mina underbara syskonbarn här ett par timmar då jag blev barnvakt. Vi busade i massor, ritade och tittade på film. De är inga svårigheter att ha dom här, de känns som om att dom är trygga tillsammans med mig och Johan dom busar lika mycket med mig och det är riktigt skönt att det är så. Så det inte är bara mig dom är trygga med.

Sitter just nu och mofflar i mig chips med vitlöksdipp, väldigt onödigt och onyttigt men så himla gott, har haft sug efter vitlök i flera dagar. Men hållit band på mig att jag inte ska äta, med idag föll jag verkligen för frestelsen. Sitter och tittar på premiären på " Håkans bar", svårt att ge ett utlåtande innan man sett hela första programet, men jag tror de är ett program som jag kommer vilja följa. Jag gillar Håkan, han är en riktigt skön människa, så genom ärlig på nåt sätt.

Imorgon vankas en ny arbetsdag och på kvällen ridning igen, så underbart. Längtar till varje tisdag få komma iväg till stallet och få känna doften av hästarna och de är så avslappnande.



Mina två underbara & bästa syskonsöner. <3


Ny vecka med nya händelser

Idag tänker jag vara lat och ta dagen som den kommer. Har och tänker inte planera in någongting heller, utan de som faller mig i smak får de blir till å göra.
Ska i alla fall ta och börja med lite frukost, har för mig att jag har mini-baguetter i frysen som man gräddar färdigt i ugnen mums. Har just nu en hund som envisas med att hon ska ligga och trängas i samma del på soffan som jag, de går ju inte och lägga sig i den långa delen utav hörnsoffan. Nej nej, men men de är ju jag som ger mig till slut och flyttar på mig.

Hade en trevlig eftermiddag igår, älsklingen låg så bakis att han ville krypa ur skinnet. Jag tvingade honom upp ur sängen är jag kom hem ifrån jobbet, så jag kunde få vädra och byta sängkläder, för de luktade ju inte så gott där inne, huvvaligen.
Sen åkte jag in till stora staden och slog till på en solning med Linda och sen åkte vi hem till hennes pappa och fikade och hon tatuterade in sin andra hälfts namn, den blev så fin.

Nej tvn ska på och se om de finns nåt att glo på och sen ska de här bli frukost för magen knorrar som jag vet inte vad så jag tror den har lite åsikter om att den vill få någonting i sig så det är väl bara att lyssna på den.


Tvätt & sanering av bilar

Nu är det bara en väckning kvar sen får jag ha en sovmorgon, ska bli riktigt skönt. Sen går jag in på två lugna veckor igen. Har tvättat och sanerat två stycken av jobb bilarna idag, så nu står dom och blänker och skiner, det är bara att passa på medans solen är framme och de är plusgrader ute, för snart kommer det väl ett bakslag igen och ska bli en riktig köldknäpp, går bara å väntar på att det ska bli så.
Men ändå vill jag hoppas på att våren har kommit för att stanna.

Det var riktigt härligt att stå ute och tvätta bilarna, solen skiner så gött på garageuppfarten så man fryser ju inte i alla fall. Så det var en bra sysselsättning för att hålla sig ute, för annars så skulle jag ha gått in och lagt mig och sovit en timme. Men känner att man inte vill göra det heller när det är så vackert väder ute, nog för att man får en hel del sol när man jobbar, men det kan ju vara roligt att få det även när man har fritid.

Ska om ett tag åka in till staden och förtära lite mat, ingen av oss hade någon jätte stor inspiration till mat idag så det får bli pizza åt karln och en sallad åt mig, tror jag i alla fall att de blir åt mig. Är sugen på det nu, men de kan ju ändras lika fort när man kommer dit och läser på menyn. Sen ska vi fara ut till Saladamm till Fredrik & Emma och umgås lite innan de är dags för pensionären Emma att leta sig i säng så jag orkar upp när klockan ringer imorgon.

Imorgon blir de fika med Linda när hon kommer tillbaka till staden efter sin lilla tripp ner till Örebro.  


Tiden springer ifrån mig

Nu var det helg igen, veckorna bara springer iväg så man inte hinner med själv. Det enda man gör att att jobba, äta, sova och ja. Man försöker hinna med familj och vänner, men man lyckas inte alltid så bra med den saken, dygnen är förkorta, kan man få önska sig några till timmar på dygnet? Skulle bli jätte glad om man kunde få det.
Men de kommer nog bli bättre nu när det blir vår och det blir ljusare ute så man får mera energi än vad man har idag, hoppas gör jag i alla fall.

Men jag personligen känner väldigt stor skillnad energi mässigt nu när de är ljusare ute och lite varmare. Man är mycket piggare, gladare och socialare. De är inte alla dagar man total däckar när man kommer hem ifrån jobbet. Idag är en sån dag bland annat. Och de är riktigt skönt.

Men nu hoppas verkligen på att vintern ger vika så våren får komma fram, tittade i rabatten mot husväggen idag när jag kom hem och de är lite blomster påväg upp, skulle kunna tro att det antigen är snödroppar eller krokusar. Men bara de är för mig ett tecken på att våren har kommit och börjat sitt jobb.

Sitter som vanligt i mitt soffhörn, men datorn i knät som dom flesta eftermiddagar, men jag trivs med det. Få sätta sig ner och glo runt bland bloggar och facebook på vad som hänt och skett runtomkring mig. Har lurarna i pluggade i örat och spotify rullar. Kvinnoboxarvalsen med Mange Myt, hans röst är bra, speciell, låtarna är bra dom. Försöka få karln min att slita sig från tvn och åka in till stan på bolaget och sen handla lite gotte till ikväll, är så söt sugen så de inte är sant åt det.

Helgen kommer bli lika lugn som den verkar, jag jobbar så de blir inte så mycket.
Fick en inbjudan till att åka och titta på finalen i melodifestivalen hos en kär vän med familj, men de blir ju lite sent. Jag som är pensionär när jag jobbar går ju och lägger mig så himla tidigt, men de måstes göras för att man ska vara relativt pigg när klockan ringer och de är dags att krypa upp ur de varma sköna täcket och kuddarna.


Fika på kvällskvisten

Nyligen hemkommen från en helmysig fika hemma hos min älskade pappa, en slät kopp kaffe och en massa prat, det kunde inte bli bättre. Så underbart mysigt att vi kan sitta och prata om verkligen allting, inga krav och inga måsten, bara få ha varandra nära för en liten stund. Och jag berättade för honom vad som kommer hända. Tror han blev glad, det kändes som det i alla fall. Lite chockad också, men tro det vem skulle inte bli det när man får reda på det. Jag kommer berätta lite mer senare inte just nu efter som att allt inte är riktigt bestämt ännu.

Nu går jag in på mina 3 sista dagar sen får jag gå in på lite lugna veckor igen. Är lite sliten i kroppen efter dessa två veckor, men de är så. Får man bara sova en stund när man kommer hem så blir det bra. Sen går allt mycket lättare nu när solen tittar fram, den ger en mer energi än vad man tror att den gör.

Nej ta och värma en Gorby´s och äta och sen åter rikta uppmärksamheten mot tv:n och titta på Sveriges värsta bilförare, ett helt sjukt program. Man undrar ju hur dom har kunnat klarat att få körkortet. Sen blir det sängen och läsa min bok för att sedan sova så underbart skönt brevid mina älsklingar.


Ledig idag ute i Toklunda

Sovmorgon i morse, ledig idag med andra ord. Sov ändra fram till klockan var efter 8 riktigt skönt, sen å se att det var en lika fin dag ute som varit dom senaste dagarna. Vaknade till liv sen packade jag in mig och hunden i bilen och åkte hem till mamma i Torslunda och åt frukost och hundarna fick härja av sig. Det var fyra veckor sen dom träffades sist men det märktes inte på dem och det var ju skönt det. Så nu har jag en utslagen hund som ligger i sängen och hon har förmodligen inga planer på att kliva upp på resten av dagen om hon verkligen inte måste. Och jag förstår henne som dom har sprungit och lekt i snön idag. Det var så underbart skönt att stå ute i solen och se på när dom lekte för fulla muggar.

Idag när mamma sa vad dom skulle äta för mat så blev jag så avundsjuk att jag måste bli en härmapa och laga precis likadan mat. Det blir stekt fläsk med potatis och löksås. De är mumma det, på hög nivå. Får se om jag lyckas göra det lika bra som min mamma alltid gör det, hoppas kan man ju i alla fall göra.

Solglasögonen jag köpte igår är helt underbara, nu är det ljuvligt att köra bil. Slippa bli bländad och att allt reflekterar i glasögonen, så nu kommer de bli en dröm att jobba imorgon och ha dom på sig och man ser allting. Förstår inte hur jag har kunnat klarat mig förut utan såna där. Visst dom kostar, men jag kan säga att dom är lätt värda pengarna. Visst det finns olika alternativ för oss glasögonormar, men man ska hitta ett som passar för en själv, för de är ju individuellt vad som passar en och inte. Och nu har jag hittat mitt, och de är ju tur det.




På med spenderbyxorna

Har förbannat mig flera mornar i rad nu när solen kommer fram, har inte sett ett jota för att solen är så låg att solskyddet inte hjälper. Sen har jag spänt ögonen så när solen bländer och i snön blir de reflexer, så dom flesta dagar har slutat med huvudvärk. Men nu är det slut på det, tog på mig spenderbyxorna och åkte in till Synsam och kostade på mig ett par solisar, de är ett par såna som man har utanpå sina vanliga, inga clip-on utan vanliga solglasögonen, men lite större så dom vanliga glasögonen får plats under. Så nu kommer de bli lite skillnad på att köra bil, hoppas jag i alla fall. Dessa solglasögon tar bort alla reflexer och ljus som bländar och studsar. Hm ja anvancerat om man säger så.

Ska nu glo lite på Grey´s Anatomy och sedan studsa i ridkläderna och ta bilen och brumma till Heby och hoppa upp på hästryggen igen! Så underbart skönt det är att ha en hobby, någonting som är ens eget.
Imorgon är jag ledig, dagen ska spenderas hemma hos min älskade mamma och umgås och låta hundarna busa, de är ju 3 veckor sedan dom träffades så det behövs att dom får busa av sig lite grann, sen går jag på dom fyra sista dagarna att arbeta innan jag går in på mina softar veckor på schemat igen. Men nu är det underbart att jobba när de är så fint väder, de enda negativa är att man mestadels sitter i sitt lilla växthus till bil. Och de blir varmt när man åker i solen så man vrider ner värmen och när man kommer in i ett skuggparti så blir de kallt.
Men när man är ute och konkar och släpar på tidningarna så är de så ljuvligt, de märks på dom människor man möter ute vilken skillnad de är på den nu när de är så fint och vackert väder, alla blir på mycket bättre humör.


08.03.2010

Nu känns det som om att våren har kommit, men jag törs inte riktigt hoppas allt för mycket än. Det kan ju komma ett bakslag när som helst innan man ens hinner blinka. Men just nu njuter jag varje stund, stå ute i solen och njuta så underbart! Hoppas nu bara att den får stanna.

Kom hem för ett tag sedan, tog mig in till staden, skulle handla och tanka lite granna. Men jag hämtade upp Linda och tog oss till å sola på ett drop-in solarium inne i centrum. Så härligt, 20 minuter räcker alldels ypperligt. Och de är så avslappnande, så nu av värmen så har ryggvärken släppt lite också. Så de är riktigt najs, det som är så skönt också är att jag aldrig blir röd, utan jag blir brun på en gång när jag solar och de syns efter första solningen. Hihi, lite stolt över det!

Och idag är det den Internationella kvinnodagen, en dag som jag tycker är bra. Kvinnor behöver uppmärksammas på ett annat sätt än var karlar gör, nej jag är inte feminist. Men karlar syns på ett helt annat sätt än vad vi kvinnor gör. Dom är starkare och större än vad vi är. Så jag anser att det är en bra dag.

Ställa sig och laga lite mat innan allt på tv börjar. Blir korv med bröd, vi är ibland väldigt dåliga på att orka och komma på vad man ska äta för någonting, de är skillnad när ungarna är här, då är vi mer noga vad som äts och inte och att det ska vara variation på maten. Så är det inte när det bara är vi två. Men de är förmodligen så i fler familjer än bara oss


Var hälsad solen

Sol, sol älskade sol! Nu är den äntligen här, så underbart, och när den varit framme en stund så värmer på riktigt bra, de är så ljuvligt. De är nästan så man får lite vårkänslor fast all snö som ligger på backen. Men de smälter på bra nu på dagarna. De är synd bara att det ska vara så förbaskat kallt om nätterna. Men de är ju bara för att de är klart på himlavalvet.

Ska om ett tag åka in till staden och förtära lite mat, och handla lite åt mammsen. Som kommer hem ifrån Thailand efter 3 veckor, dom är efterlängtade. Dom kommer vara jätte bruna och en annan kommer se ut som ett lik om man ställer sig brevid någon av dom. Så nu har jag en anledning till att ta mig tid att åka och sola. Har pratat jätte mycket om det, men de händer ingenting med den saken. Hm, måste få tummen ur och göra det!

Nej ta en liten till fräschning och lite byte av kläder, dra en borste genom barret man har på huvudet och göra sig lite klar så man ser någorlunda acceptabel ut. Om man nu kan göra det i ett par mjukisbyxor


Positiv kritik

Fick höra en positiv sak om mig idag, att jag är duktig på att skriva. Det var lite kul att få höra, nog för att jag kanske inte alla gånger skriver om de mest vettiga saker som finns här i världen. Men jag skriver om saker som berör mig och som tilltalar mig. Och det är det jag vill att min blogg ska handla om. Det är därför jag skriver, för min egen skulle. Inte som vissa andra som skriver för att andra vill läsa. Jag vet inte ens vilka hälften av mina läsare är för de verkar inte vilja tillkänna ge sig, något som jag får lov att acceptera. Vill man inte tillkännage sig så kan jag inte tvinga någon att göra det heller. Nog för att det skulle vara kul att ha ett hum om att veta. Det är vissa som sagt vilka dom är och var på ett ungefär dom befinner sig i landet.


Jag har också rätten att vara frisk

Nu har jag gått och varit sjuk hela långa vintern. Nu är jag less på detta. Började med en vanlig förkylning. Sen hostade jag så jag trodde jag skulle dö, har nu gått och snörvlat ett par veckor. Och idag när jag sluppit snuvan och nästäppan 2 dagar så nu börjar halsont komma. Känner mig sväld och seg i halsen. När är det min tur att få vara frisk? Jag har faktiskt också rätt till att vara frisk. Men just nu verkar det inte så. Har inga krafter kvar, immunsystemet är nere på noll just nu. Det hinner ju aldrig återhämta sig. Utan de kommer hela tiden nya grejer.
Har nu sedan någon vecka tillbaka börjat ta multivitamintabletter, en om dagen. För att skjuta på med lite extra tillskott i hopp om att det ska hjälpa till så man står emot lite mera, men jag vet inte om det gör varken till eller från. Får vänta och se ett tag till om de blir någon bättring eller hur det blir med den saken.

Så länge jag inte har någon feber så kan jag väl överleva, men det är inte roligt när man har gått i flera månader och det inte ger med sig, och jag går inte till läkaren av den anledning att jag anser mig själv kunna känna om de är allvarligare än vanlig förkylning. Jag har bara haft den oturen att allt har kommit i olika omgångar. Allt kan inte komma på en gång så jag blir däckad i några dagar. Nej de är jätte dumt det. Men som sagt det som inte dödar det härdar. Men jag vill kunna ut och umgås med folk, för de vill jag inte göra nu när man är snörvlig, hackig, hostig, halsont och ja allt som jag haft nu under detta vinterhalvår.


Ledig dag

Lugn förmiddag, har inte gjort någonting, bara legat på soffan och tittat på Luftslottet som sprängdes! Mycket bra film, synd bara att det var den sista i serien om Millenuim. Har suttit som på nålar hela tiden kan jag tala om, har varit helt inne i filmen och inte varit i kontakt med omvärlden om jag säger så.

Solen skiner ute, den värmer ganska bra, var nyss ut med den fyrbenta damen i huset. Det såg ut som om att hon mös väldigt mycket hon med av att solen värmde på lite grann. Men tack vare min envis förkylning som inte verkar vilja ge med sig så vill jag inte vara ute allt för mycket heller. Denna vinter har jag varit förkyld hela tiden, det har inte varit många dagar som man varit helt 100 heller, riktigt tråkigt måste jag säga. Men men de är som de är, ingenting jag kan göra någonting åt.

På ridningen igår var det jätte kul. Vi hade roliga övningar på saker som jag helt hade glömt bort, var helt slut när vi var färdiga, svettig och trött. Men de är väl som det ska vara, men känner ingen träningsvärk idag, trodde att jag skulle göra det. Men jag klarade mig denna gång och de är ju skönt. Och jag fick sällskap dit också, Julia följde med mig och hon verkade hur nöjd som helst om jag säger så. Kul att vi delar intresse!


Ögonen faller ihop med kan inte sova

Sova vad är det för något?
Sovit illa i natt och har du försökt sova i nån timme men nu har jag gett upp. Ögonen svider av trötthet och vill falla ihop, men huvudet och kroppen vill inte sova, de är bara att gilla läget och hålla sig uppe i alla fall då.
Legat på soffan nu ett bra tag och slö tittat på tv och inte gjort någonting vettigt alls.

Laddar för att åka och rida ikväll, ska bli så skönt, vi hade så roligt förra veckan. Och ikväll för jag även sällskap med mig ska bli trevligt. Julia ville följa med och titta.

Och mera snö kommer det, de dalar fortfarande utanför ser jag när jag blickar ut genom fönstret.

Detta inlägg blev väldigt osammanhängande känner jag. Ha lite överseende med det.