Våran lilla semester tripp

Resan till Bruksvallarna 23/9

 Började med inpackning i bilen med en hund som hoppade in i skuffen på allting så fort hon fick en chans. Sen bar det in till ”volvo-Hasse” för att hämta nyckeln till friheten. Ca 15.30 lämnade vi Silverstaden bakom oss, började med mig som chaufför upp till Mora. Där vi intog Mc Donalds för att inta lite mat innan färden skulle fortsätta. Sen där tog Johan över ratten, hela resan gick väldigt lugnt och fridfullt, 3 älgar och en mård eller om det var järv efter vägen var det ända vilt vi såg. När vi passerade Sveg blev det ett jävla oväder när mörkret hade kommit, det började regna, men det var bara att ta det lugnt.

Klockan 21.45 ankom vi till våran destination Bruksvallarna. Till världens mysigaste Härbre där vi skulle spendera våran tid tillsammans. Packade in allting ur bilen, tände en brasa i kaminen och bädda. Sen var det bara att krypa ner i sängen, för att dagen efter kunna börja utforska Bruksvallarna med omnejd. Man är bra trött efter 48 mil i bil utan onödiga stopp utan bara när det väl behövdes.
 

Upptäcksfärd & Utforskande 24/9

 

Steg upp strax vid 8.00 tiden, kom ner i köket/allrummet och blickade ut genom ena fönstret och fick se att det var ett lätt snöfall som kom utanför. Termometern visade ca +1ºC, det var riktigt friskt att gå ut och ta första cigaretten för dagen. Kaffe och Thé förtärdes, sen påklädning och ut och utforska. Första stället blev Ramundberget, som är bla en skidanläggning med en hel del fina skidbackar man kan inta när de är rätt säsong för det.

Sen vidare till Flatruet som är beläget 975 m.ö.h, på vägen upp dit så satt vi och pratade om att vi inte hade sett en ända ren hittills, men när vi kom upp dit så fick vi så vi teg, det var massor! Det är som att komma in i en sagovärld när man kommer upp dit, ja det går inte att förklara, det måste skådas med egna ögon för att kunna förstå.

Åkte ner ifrån Flatruet till Särkdalen eller vad det nu hette mycket, mycket fint, vatten drag med en hel del forsar och dalar. Små vatten fall som kommer ut genom skogen ur ingenstans. Resten av dagen blev lugn middagen bestod av kyckling, ris & currysås och till det förtärdes det lite öl och cider, äre semester så äre. Då behöver man inte skämmas att man tar en cider innan kl 16.00, en liten brasa i kaminen, en radio som står på i bakrunden, prat och diskussioner inga krav, inga måsten.

 

Nya strapatser & äventyr 25/9

 

Tog en lugn morgon, vaknade tidigt låg och kollade klart på en film innan jag släpade mig upp ur sängen innan vi fick i oss frukost. Sen bar det iväg med bilen igen. Det små regnade så vi struntade i att gå upp för Mittåkläppen som vi hade planerat att göra. Första stoppet blev vid en metoritkrat, ett stort hål i marken i skogen efter en meorit som slagit ner, den hade som högst en topp hastighet på 36.000 km/h, det är ruskigt äckligt fort det, man kan inte föreställa sig hur fort det är. Åkte vidare ner till Funäsdalen för att tanka bilen, fick tag på en karta på macken och såg att vi inte alls var långt ifrån den norska gränsen så vi åkte dit, in en bit i Norge, men vände en bit innan tullen. Vägstrecken bytte färg och blev gula och skyltarna såg helt annorlunda ut jämfört med våra. Åkte tillbaka och stannade till i Fjällnäs på en naturrastplats, där det fanns lite vandringsleder. En längs Anderssjöfallet och den gick vi, ett vattenfall som aldrig tog slut, hur långt som helst. Kom fram till en sak i alla fall och det är att jag måste verkligen bygga på min kondition för den är urusel, älsklingen hade väldigt roligt åt mig, när jag flåsade och stånkade när vi gick upp för trapporna som de hade byggt. Åkte tillbaka till Funäsdalen för att inhandla lite saker, hem till vårat underbara Härbre och fick i oss lite lunch. Sen iväg igen, ingen rast ingen ro. Åkte in på en betalväg Mittåkläppsvägen, vägen som går till Mittåkläppen, såg hela kläppen, jätte maffigt kan jag säga, är ganska glad att jag lyckades dra mig ut att vi inte gick upp för den. Stannade till vid en tjärn som heter Messmörs tjärnen, tittade lite och kom överens om att åka och köpa ett fiskekort till Johan som ville fiska lite granna, så vi åkte och gjorde det och åkte tillbaka, satt där ett bra tag ett par timmar blev det i alla fall, riktigt mysigt, men blev tyvärr ingen fisk allt, var lite intresse men ingen firre som ville nappa på kroken. Satt bra och nöjt av tillvaron, lyssnade på tystnaden. Det är knäpptyst ingenting som låter, det var nästan helt vindstilla ett tag och det går inte att beskiva hur skönt det är att bara sitta där och titta runt sig och ha vackra vyer och vidder vart man än vrider huvudet. Kvällen bestod av lite god mat kött och pommes frites.

 

Hemresan 26/9

 

Vaknade riktigt gristidigt denna dag före 07.00 trodde inte att det var sant, försökte somna om med det gick fanimej inte alls det. Tassade försiktigt upp så älsklingen skulle få sova ett tag till, la mig och läste. Hade sovit dåligt hela natten och ont i hela kroppen. Undra om det har att göra med en infektion av något slag. Åt frukost och började packa in allting i bilen, duschade och gjorde oss i ordning och diskade och städade i ordning i stugan så att det var snyggt och prydligt när vi lämnade den. Vi bestämde oss för att ta den lilla vägen hem, när vi åkte upp åkte vi den stora för att det skulle gå så fort som möjligt men nu hade vi tid till att åka lite omvägar. Åkte via Tännäs, Sörvattnet och Särna till Stöten, Sälen och se alla skidanläggningar, hade aldrig i hela mitt liv varit där innan, hujeda mig så stort det var, hade inte i min vildaste fantasi kunnat ana det. Vilka backar sen, hoja skulle aldrig våga åka skidor nedför där. Skulle nog hålla mig till barnbacken.

Stannade i Sälen för att inta lite lunch, hittade en present/souvenir butik som jag fick Johan med att besöka! Mycket fint, fanns även en hel del hemslöjd där, men det blev inget riktigt fynd, bara en present till storasyster. För att ta oss ner till Mora åkte vi Vasaloppsvägen via Mångsbodarna och Oxberg, riktigt fina småbyar, sen raka spåret hem till Silverstaden och Kumla byn igen. Direkt åkte vi för att hämta våran älskade hund som vi har saknat i massor, en anledning till att vi åkte hem en dag tidigare, sen för att vi båda började känna oss risiga och vi hade sett allting som vi ville. Våran gläfs blev jätte glad när vi kom och hämtade henne hon tjöt och hoppade och studsade. Guud vad skönt det var att se henne! Väl hemma packade vi ur bilen och det har nog aldrig varit så skönt att sätta sig i sin egen soffa och gosa med hunden! Borta bra men hemma är alltid bäst!

 

 

 Har problem med att ladda upp bilderna så det kommer i ett annat inlägg


Kommentarer
Postat av: Linda

OXBERG <3

2009-09-28 @ 13:25:37
URL: http://skriftform.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback